Hugh Carthy ostaja član EF Education-Nippa

Britanski kolesar Hugh Carthy je sklenil novo pogodbo z dosedanjim moštvom EF Education-Nippom. V ameriški ekipi bo ostal vse do leta 2023.

Hugh Carthy se je v preteklih letih razvil v enega boljših kolesarjev za skupno razvrstitev. Svoj talent je prvič resno dokazal na Dirki po Italiji leta 2019, ko je osvojil 11. mesto, leto kasneje pa se dokončno postavil na kolesarski zemljevid s tretjim mestom na Dirki po Španiji.

Britanec ima pri 26 letih pred seboj še dolgo kariero. Pri EF Education-Nippu se tega zavedajo in mladega talenta ne želijo izpustiti iz rok. Še pred iztekom prejšnje so mu že ponudili novo pogodbo, ki ga z ekipo veže vse do leta 2023.

»Odločil sem se, da ostanem z EF-jem, preprosto zato, ker se tu počutim dobro,« je povedal Carthy. »Smo čudna mešanica kolesarjev, a tvorimo dobro ekipo. Ko je občutek pravi, je edino logično, da ostaneš. Tu imam nekaj lepih spominov, tudi s kolesarji in osebjem pa sem spletel nova prijateljstva. Želim nadaljevati skupno potovanje in igrati vlogo v zapuščini moštva

Hugh Carthy v moštvu počasi prevzema dirigentsko paličico iz rok Rigoberta Urana. Kolumbijčevo sonce pri 34 letih počasi zahaja, medtem ko Carthyjevo šele vzhaja. Lani je na Vuelti dokazal, da se lahko meri z najboljšimi kolesarji sveta, predvsem z zmago na legendarnem vzponu Angliru.

»Moj najljubši spomin z ekipo mora biti Vuelta 2020. Ekipa se je v treh tednih zares povezala in prikazala najboljšo moštveno predstavo, kar sem ji bil priča,« je priznal 26-letnik.

Hugh Carthy se je z zmago na Angliruju zapis ob bok najboljšim. (vir: twitter)

»V preteklih letih je dozorel kot hribolazec in postal vodja moštva,« je povedal direktor moštva Jonathan Vaughters. »Veseli smo, da bo Hugh del prihodnosti ekipe. Predstavlja glavne vrednote moštva. Trdo dela, ni ga strah se pomeriti s prvokategorniki in kar je najpomembneje, ostaja zvest samemu sebi. Vedeli smo, da se bo njegovo delo obrestovalo in veseli smo, da so ga ljudje začeli opažati.«

Hugh Carthy bo že kmalu zopet na delu. Za glavni cilj sezone si je zadal Dirko po Italiji, ki se začne čez dober teden dni. Na Giru bo spadal v širši krog favoritov za končno zmago, zagotovo pa ga na koncu lahko pričakujemo med najboljšimi desetimi kolesarji dirke.

Prejšnji članekColbrelli do prve zmage v sezoni, Dennis ostaja v vodstvu
Naslednji članekGeorge Bennett pred Girom: “Želim videti, kako visoko lahko končam”