Hud padec ogroža spomladanski del sezone Mika Teunissena

Član Jumbo-Visme Mike Teunissen je na višinskih pripravah na Tenerifih staknil poškodbo, potem ko je na enem izmed spustov povozil kamen in padel. Nizozemec si je poškodoval nogo, zaradi česar je ogrožen celoten spomladanski koledar klasik.

Glavni del sezone za Mika Teunissena je že zelo blizu. Nizozemec se vsako leto odpravi na številne spomladanske klasike, kjer tvori jedro Jumbo-Visminega »oddelka« za enodnevne dirke. Vse kaže na to, da bo klasike letos spremljal le preko ekrana, saj je poškodba dokaj resna.

Teunissen se je pretekli teden mudil na Tenerifih, kjer je opravljal višinske priprave pred začetkom sezone. Na enem izmed spustov je povozil kamen, izgubil ravnotežje in padel. Na španskem otoku je prejel prvo pomoč, nato pa se je odpravil v domovino. Na Nizozemskem je prestal podrobnejše preglede, ki so razkrili, da je potrebno dodatno zdravljenje poškodbe.

Mike Teunissen je na družbenih omrežjih delil fotografijo z bolnišnice. vir: twitter)

Nizozemec je jasno razočaran nad razpletom dogodkov. Na spomladanskih klasikah namreč vsakoletno lovi svoje najboljše rezultate, v nadaljevanju sezone pa se nato v večini podreja ekipi.

»Najprej upaš, da ni prehudo, a to je obupno. Sezono si želiš začeti dobro, še posebej, ker je bila prejšnja uničena, v mojem primeru, zaradi poškodbe. Očitno moram kozarec s strupom izprazniti do konca. Namesto da bi z višinskimi pripravami naredil korak naprej, sem sedaj naredil dva koraka nazaj. Naredil bom vse, kar bo potrebno, da se čim prej vrnem na kolo,« je povedal Rogličev moštveni kolega.

Jasno so razočarani tudi v moštvu, a poudarjajo, da bodo 28-letniku izkazali vso potrebno podporo. »Tako pač je,« je povedal trener ekipe Grischa Niermann. »V prvi vrsti je to veliko razočaranje za Mika. A tudi za nas kot ekipo, saj ni nobena skrivnost, da imamo na klasikah velike ambicije. Mike je tam močen kolesar, a na srečo imamo nekaj ostalih dobrih fantov, ki lahko nadomestijo njegovo odsotnost. Kolesarji v jedru ekipe za klasike se bodo pomaknili mesto višje in prepričan sem, da bodo opravili dobro delo.«

Mike Teunissen bo v letošnji sezoni tudi del zasedbe, ki bo naskakovala zmago na Dirki po Franciji. Poškodba naj ne bi bila tako huda, da bi bila francoska pentlja za Nizozemca ogrožena. Tako bo v Franciji na voljo za pomoč Primožu Rogliču.

Prejšnji članekKolesarji že iščejo nove meje dovoljenega
Naslednji članekLetos premierno tudi virtualna Dirka po Sloveniji