Grozovit padec v zaključku prve etape Dirke po Poljski

Prvo etapo Dirke po Poljski je zaznamoval hud padec tik pred ciljno črto. Dylan Groenewegen in Fabio Jakobsen sta se v šprintu naslonila eden na drugega in oba končala na tleh. Slednji je sicer prečkal ciljno črto. V kaosu je tretje mesto zasedel Luka Mezgec.

Prva etapa dirke je do zaključnih sedem kilometrov minila zelo mirno. Ob vstopu v zaključek pa se je začela drama. Sedem kilometrov pred ciljem je Sebastian Molano (UAE Emirates) zadel v »cestno pohištvo« in padel. Nadzor je nato prevzela ekipa Ineosa, ki je želela svojega kapetana bvarno pripeljati v zadnje tri kilometre, kjer se začne nevtralizacija zaostanka v primeru padca.

Ko smo mislili, da je najhuje že za nami, pa je sledil eden hujših padcev v zadnjem času. Interni dvoboj Groenewegena in Jakobsena je privedel do hudega padca obeh, s seboj pa sta na tla vzela še nekatere ostale kolesarje. Slabše jo je odnesel Jakobsen, ki je zadel ograde in grdo padel. Leteče ograje so s kolesa vrgle tudi Dylana Groenewegena, ki je sicer ciljno črto prečkal kot prvi, a nato zletel po tleh, preko njegovih nog pa je zapeljal Jasper Philipsen in prav tako končal na tleh.

Organizator dirke Czeslaw Lang je poljski televiziji takoj po etapi povedal, da mora biti Groenewegen diskvalificiran, morda pa bodo posegli tudi po hujših ukrepih.

»Pravkar sem se srečal s sodniki in zagotovo bo diskvalificiran. Videli bomo, ali se bomo ustavili tam. Bil je nepošten boj in eden izmed kolesarjev je močno nastradal. Poleg tega sta kontakt utrpela še dva kolesarja in sodnik. Ostali so v redu.«

Skladno z napovedmi je bil Groenewegen diskvalificiran, za zmagovalca pa razglašen Fabio Jakobsen. Eno mesto je tako pridobil tudi Luka Mezgec, ki je pristal na tretjem mestu.

Po neuradnih podatkih poljskih medijev naj bi Jakobsen utrpel hujšo poškodbo, zaradi katere je bil že prepeljan v lokalno bolnišnico. Zdravniki naj bi Nizozemca dali celo v umetno komo in ga intubirali.

Prejšnji članekDnevni pregled dogajanja na kolesarski tržnici
Naslednji članekDemare najhitreje od Milana do Torina