Groenewegen še drugič, Mohorič tretji

Nizozemec Dylan Groenewegen je zmagovalec tretje etape dirke po Valenciji, član Jumbo-Visme je bil v zaključnem šprintu nekaj stotink hitrejši od rojaka Fabia Jakobsena in našega Mateja Mohoriča. Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnil Luka Mezgec.

Tretja etapa španske dirke je kolesarje peljala od Orihuele do Torrevieja, na 168 kilometrih so prečkali en kategoriziran vzpon druge stopnje, ki večje škode v pelotonu ni storil. Praktično celotno etapo so v begu preživeli trije kolesarji, ki so dobro sodelovali, a karavana ni dopustila, da bi si privozili večjo prednost. Njihovega »izleta« je bilo konec devet kilometrov pred ciljem, glavnina je bila zopet skupaj in začele so se priprave na zaključek etape.

Tako kot že v prvi etapi sta bila najbolj aktivna šprinterska vlaka Jumbo – Visme in Deceuninck – Quick Stepa, njihovo delo pa sta izkoristila Dylan Groenewegen s prvim in Fabio Jakobsen z drugim mestom.

Mesto na stopničkah si je prvič v letošnji sezoni privozil Matej Mohorič, v gneči glavnine je prišel do tretjega mesta, tri mesta za njim pa je ciljno črto prečkal Luka Mezgec. Etapo sta uspešno končala še dva Slovenca, Jan Polanc je zasedel 31. mesto, nekoliko pred njim pa je cilj prečkal njegov klubski kolega Tadej Pogačar, ki je danes vozil v majici vodilnega kolesarja, a jo je na koncu moral predati Jacku Haigu. Pogačar bo majico lahko ponovno oblekel že jutri, ko je na sporedu edina gorska etapa, kjer našega asa pričakujemo v eni izmed glavnih vlog.

Groenewegen je bil v Valenciji še drugič najhitrejši. vir: Twitter
Prejšnji članekRogličev kolega na operacijo
Naslednji članekPogačar z drugo zmago do majice vodilnega