Giro d’Italia prestavljen

Le nekaj ur po tem ko je bilo objavljeno, da prve tri etape dirke po Italiji ne bodo izpeljane, saj Budimpešta ne mora zagotoviti ustreznih zdravstvenih ukrepov, pa je sedaj v javnost prišla novica, da je celoten Giro prestavljen. Nov datum bo objavljen po 3. aprilu.

Kot so organizatorji zapisali na svoji spletni strani je prav situacija na Madžarskem bila zadnja kapljica čez rob, ki je dokončno prestavila Giro. Situacija v Italiji je seveda vse prej kot rožnata, najverjetneje bi dirko odpovedali oziroma prestavili v vsakem primeru, ne glede na Madžarsko odpoved.

Organizatorjem je jasno, da se dirka v bližnji prihodnosti na italijanskih tleh ne bo odvila. Nov datum dirke bo objavljen šele po 3. aprilu, vprašanje pa je ali sploh obstaja možnost, da bi se Giro vključil v koledar dirk pred Tour de Franceom. Koledar dirk se sicer vztrajno prazni, a težko je pričakovali, da bi UCI uvrstil dve tritedenski dirki eno za drugo brez zagotovitve ustreznega počitka.

Glede na stanje pri naših zahodnih sosedih na žalost še vedno obstaja velika verjetnost, da se Giro sploh ne bo izpeljal, saj bi se morale razmere za njegovo izvedbo močno umiriti. Njegova selitev na konec sezone se zdi malo verjetna, kot prvo je letošnji urnik močno napolnjen, saj bodo v relativno kratkem časovnem razmaku odpeljane dirka po Franciji, olimpijske igre in dirka po Španiji, po drugi strani pa so vremenske razmere v Italiji oktobra, ko je uradno konec sezone, preveč nepredvidljive, da bi si organizatorji upali tvegati z izpeljavo dirke.

Prejšnji članekPariz – Nica etapo krajša
Naslednji članekSunweb slavi dvojno zmago