Giro ali Tour? Remco Evenepoel se je že odločil

Remco Evenepoel še vedno pobira sadove uspešne sezone, ki je za njim. Vendar pa pogled, predvsem zaradi medijev, usmerja tudi v prihodnost. Glavno vprašanje je, na kateri tritedenski dirki bo nastopil. Kot pravi sam, je odločitev že sprejel.

Ko je bila razkrita celotna trasa Dirke po Italiji, je postalo jasno, da je pisana na kožo Remcu Evenepoelu. Trije kronometri v skupni dolžini 70 kilometrov ponujajo obilico možnosti za ustvarjanje prednosti ob lovu na rožnato majico.

Na drugi strani je Belgijec z letošnjo zmago na Dirki po Španiji dokazal, da lahko osvaja Grand Toure. Logičen korak naprej je torej lov na največjo dirka sezone – Dirko po Franciji – ki pa prinaša tudi ogromno breme.

Veliko je bilo ugibanj, na kateri dirki bomo lahko spremljali svetovnega prvaka. Bolj ali manj je jasno, da Dirka po Španiji ne bo njegov primarni cilj, pač pa bo to vlogo prevzel eden izmed preostalih dveh Grand Tourov.

Z zmago na Dirki po Španiji je dokazal, da lahko osvaja tudi tritedenske dirke. Nova sezona pa bo prinesla nove izzive. (vir: twitter)

Javnost za zdaj še tava v temi, kje bo lahko spremljala Evenepoela. Belgijec pa je pred kratkim razkril, da je odločitev že sprejel, vendar jo bo predstavil šele v novem letu.

Odločil sem se, a odločitve ne bom razkril do januarja. Lahko povem, da sem zadovoljen s programom, ki ponuja miren začetek in se postopoma stopnjuje. Ravno obratno kot letos,” je v pogovoru za Het Nieuwsblad povedal 22-letnik.  

Mladenič je z domačimi mediji spregovoril na podelitvi Flandrijec leta. Prvič v karieri je prejel prestižno nagrado, pred tednom dni so njegove uspehe nagradili tudi s Kristalnim kolesom, ki je podeljeno najboljšemu belgijskemu kolesarju.

Razkril je še, da v prihodnji sezoni želi nastopiti na spomeniku Milano-San Remo. Letos je dirko izpustil, kar je njegovo edino obžalovanje v sezoni. Vendar pa njegov nastop na prvem spomeniku sezone še ni potrjen, ekipa namreč še izdeluje njegov marčevski urnik.

Tisti vikend še ni povsem jasen, a bi bilo lepo sodelovati na dirki,” je še dodal Evenepoel, ki se po poroki in številnih prireditvah odpravlja na zaslužen dopust.  

Prejšnji članekSuspendirani direktor ekipe Marc Bracke storil samomor
Naslednji članekMovistar okrepil tako gorski kot šprinterski oddelek