Gilbert treniral zunaj in bil kaznovan

Philippe Gilbert dneve pandemije preživlja v svojem monaškem domovanju, kjer veljajo strogi ukrepi glede gibanja in rekreacije na prostem. Te je Član Lotto Soudala s treningom po ulicah kneževine prekršil in bil zaradi tega finančno kaznovan.

Zmagovalec štirih izmed petih spomenikov se je domov vrnil 100 € lažji, kolikor znaša kazen za zunanje kolesarjenje. Zanimivo je to, da je v Monaku zunanja rekreacija do ene ure dovoljena, a omejena le na sprehode ali tek, medtem ko je kolesarjenje, zaradi večje možnosti poškodb prep

»Našli smo 11-kilometrski krog, ki nam je ob tri ali štirikratnem obkroženju omogočil uro svežega zraka. Na neki točki so nas ustavili policisti in izrekli kazen v višini 100 €. Nikomur ni prikrajšano, vsak prebivalec je pred zakonom enak. Le zato, ker sem lani zmagal Pariz-Roubaix ne pomeni, da imam več pravic kot nekdo drug,« je za monaške medije povedal Belgijec, ki dodaja: »Kot javne osebe moramo voditi z zgledom

Takole se je leta 2017 Belgijec veselil zmage na dirki po Flandriji. vir: Twitter

Gilbert, tako kot mnogo kolesarjev in drugih športnih velikanov, že vrsto let prebiva v Monaku, katerega so nekateri v zadnjih tednih zapustili in se vrnili v domovino, med njimi tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič. Belgijec bi si z vrnitvijo v domovino zagotovo olajšal treninge na prostem, saj Belgija le-te še vedno dovoljuje.

Gilbert je pri 37. letih v sezono vstopil z željo po zmagi na zadnjem manjkajočem spomeniku Milano – San Remo in tako postati šele četrti kolesar v zgodovini z zmago na vseh petih najbolj prestižnih enodnevnih dirkah. Načrti so mu kmalu splavali po vodi, a možnosti za izpolnitev dosežka še letos so pred dnevi spet narasle, UCI je namreč sporočil, da bodo spomenike skušali izvesti pozno jeseni.

Prejšnji članekGeraint Thomas s 36 urami dobrodelnega kolesarjenja
Naslednji članekNa štartu virtualne dirke po Švici tudi Roglič