Geraint Thomas brez računalnika taval v temi

Geraint Thomas je po slabem uvodu v ponoven začetek sezone, ki ga je naposled stal uvrstitve v ekipo za Dirko po Franciji, le našel pravo formo. Že nastopi na Tirreno-Adriatico so nakazovali, da se Britanec počasi prebuja, slednje pa je potrdil tudi včerajšnji nastop na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. To je Thomas po napaki ekipe moral odpeljati brez računalnika, kar naj bi vplivalo na Valižanovo končno uvrstitev.

Pred tednom dni je svetovna javnost občudovala Tadeja Pogačarja, ki je na 20. etapi Dirke po Franciji prikazal enega najboljših kronometrov zadnjih let. Slovenski čudežni deček je celotno traso odpeljal brez kakršnihkoli merilcev ali računalnikov, zanašal se je le na lastno poznavanje proge in telesa.

Včeraj je bil pred podoben izziv postavljen Geraint Thomas, a ne po lastni želji. Britanec je tik pred štartom dirke izgubil svoj računalnik in ga nato z ekipo neuspešno iskal.

»Ogreval sem se na drugem kolesu in ko sem se usedel na tekmovalnega, računalnika ni bilo tam. Ljudje so tekli naokrog in ga iskali… Nimam pojma, kako je prišlo do tega,« je po dirki povedal Thomas. »Na tekmovalno kolo sem se usedel tri minute pred startom in rekel »kje je Garmin?« Dali so mi rezervnega, ki sem ga panično skušal povezati. Nato sem ga skušal namestiti na krmilo, a je bil prevelik in se ni prilegal

Geraint Thomas je prvič nastopil na svetovnem prvenstvu v posamični vožnji na čas. vir: twitter

Thomas je vožnjo na čas odpeljal brez podatkov o svojem nastopu, kar je po njegovem mnenju do določene mere vplivalo na končno uvrstitev. V cilju je zasedel četrto mesto, ob pomoči Garmina pa bi lahko posegel tudi po medalji.

»V prvem delu sem želel močno poganjati proti vetru, saj je bil na koncu odseka vrh vzpona, nato pa se vrniti nazaj z vetrom. Počutil sem se kot da napadam, a jasno brez Garmina nisem točno vedel, kako močno pritiskam.«

Thomas je s svojim nastopom sicer zadovoljen, nenazadnje je četrto mesto v tako močni konkurenci tudi za Britanca, ki počasi prihaja v formo, dobra uvrstitev.

»Želel sem ostati pri močeh do zadnjih petih kilometrov, nato pa iztisniti iz sebe vse, kar je še ostalo. Zelo sem zadovoljen z razporejanjem moči, a kot sem rekel, lepo bi bilo imeti Garmin.«

Thomas se bo čez teden dni podal na lov za rožnato majico. Britanec se je po izpadu iz Toura osredotočil na Dirko po Italiji, kjer je do sedaj nastopil že trikrat, nazadnje leta 2017. Tedaj je dirko zapustil po 12. etapah. Italijanski krog se bo pričel 3. oktobra.

Prejšnji članekGanna razveselil Italijane, Tratnik zaključil kot 24.
Naslednji članekNajvečja ženska dirka Giro Rosa padla razred nižje