George Bennett o Rogliču: “Nor je. Nisem ga še videl boljšega!”

Po sredini zmagi Primoža Rogliča na četrti etapi dirke Pariz-Nica je o Slovencu spregovoril njegov moštveni kolega George Bennett. Trdi, da Rogliča še ni videl v boljši formi, kot jo kaže na začetku sezone.

Primož Roglič je novo sezono začel tam, kjer je končal lansko. Na prvo dirko sezone je prišel kot favorit za končno zmago in to vlogo več kot upravičuje. Po šestih dneh dirkanja ima v lasti rumeno majico, na svojem računu pa ima tudi dve etapni zmagi.

Obe sta bili posebni. V sredo je presenetil vso konkurenco, ko je napadel že 3 kilometre do cilja, tudi na šesti etapi pa je navdušil z zaključnim šprintom, kjer je pometel tudi z nekaterimi uveljavljenimi šprinterji.

Roglič na začetku sezone pometa s konkurenco. (vir: twitter)

Po prvi etapni zmagi Slovenca je Steven Kruijswijk pojasnil, da je Roglič spremenil načrt ekipe in s tem presenetil tako moštvene kolege kot ostale tekmece.

 »Prvotni načrt je bil, da Primoža ščitimo na strmem delu zaključnega vzpona, nato pa se za etapno zmago bori s šprintom navkreber do ciljne črte. A ekipa je morala že zgodaj delati močneje od pričakovanj in Primož se je odločil, da spremeni načrt, saj je vedel, da vsi rivali čakajo na njegov napad tik pred ciljem.«

»Ekipa me je morala uporabiti veliko bolj zgodaj, kot smo to želeli. Načrtovali smo, da bom na čelo prišel tik pred šprintom, a potek dirke me je prisilil, da sem tempo narekoval že na Mont Brouilly (vzpon pred ciljem, op. p.),« je o taktiki moštva na četrti etapi spregovoril tudi George Bennett, ki na začetku sezone še išče pravo formo.

Bennett si je na začetku sezone privozil naslov državnega prvaka, a na evropskih dirkah še išče pravo formo. (vir: twitter)

»Nekoliko zaostajam,« je priznal Novozelandec, ki je primanjkljaj forme dodobra začutil na nedavnih pripravah na Tenerifih. Prav tam je tudi prvič videl, kako dobro je pripravljen Primož Roglič, ki je formo s priprav uspešno prenesel tudi na dirke.

»Nor je. Bil sem najslabši posameznik na pripravah in bilo je kar nekoliko strašno gledati fante, kako trenirajo ter hkrati videti, kaj počne on. Če sem odkrit, ga še nikoli nisem videl tako dobrega. Mislim, da je najboljši, kar je bil kadarkoli,« je povedal 30-letnik.

»Vesel sem, da je svetu pokazal, da ne gre le za formo s treninga. On je izjemno poseben kolesar. Vesel sem, da je v mojem moštvu,« je še dodal Bennett, ki bo letos ob boku Rogliča dirkal manj kot lani. Novozelandec se namreč odpravlja na Dirko po Italiji, medtem ko bo Dirko po Franciji izpustil.

Prejšnji članekMathieu van der Poel zopet pokazal dinamit v nogah
Naslednji članekDirektor Jumbo-Visme kritičen do Evenepolovih komentarjev o Groenewegenu