Gaviria zaradi poškodbe roke z dirk odsoten vsaj mesec dni

Fernando Gaviria se je na dirki E3 Saxo Bank grdo zapletel z Jhonatanom Narvaezm in ob padcu utrpel poškodbo roke. Iz ekipe so sporočili, da se bo na treninge lahko vrnil relativno kmalu, z dirk pa bo odsoten vsaj mesec dni.

Smoli Fernanda Gavirie (UAE Emirates) ni in ni videti konca. Kolumbijec je v lanski sezoni dvakrat prestajal samoizolacijo zaradi okužbe s koronavirusom, tudi na začetku letošnje sezone pa bo primoran počivati.

Na petkovi klasiki E3 Saxo Bank je še pred polovico prevožene trase pristal na tleh, potem ko se je zapletel z Jhonatanom Narvaezom (Ineos Grenadiers). Oba kolesarja sta jo odnesla z nekaj posledicami, pri čemer je krajšo potegnil moštveni kolega Tadeja Pogačarja.

Gaviria si je ob padcu zlomil čolnič, eno izmed osmih koščic v zapestju. Gre za precej zahrbtno poškodbo, ki na prvi pogled ne izgleda tako huda, a se ob nepravilnem ali nezadostnem celjenju lahko hitro ponovi.

»Ni slika, ki bi jo želel objaviti, a tudi to je del kolesarstva,« je ob rentgenski sliki na Instagramu zapisal 26-letnik.

Natančnejše podatke o stanju Gavirie je na družabnih omrežjih delilo njegovo moštvo, ki je zapisalo: »Po hudem padcu na včerajšnji dirki E3 Saxo Bank je potrjeno, da je Fernando Gaviria utrpel zlom čolniča, ki ga bo, kljub hitremu povratku na trening, iz dirk izločil za mesec dni.«

Gaviria tako prisilno končuje s spomladanskimi dirkami. Kolumbijca bi morali videti še na nekaterih enodnevnih preizkušnjah, a ga tam sedaj ne bo. Trenutno je njegov naslednji cilj Dirka po Italiji, ki se bo začela 8. maja. Do takrat pa bi moral poškodbo že sanirati in se vrniti v karavano.

Prejšnji članekMohorič bežal večino dneva, do etapne zmage Peter Sagan
Naslednji članekTrek-Segafredo zaradi okužbe s Covid-19 izpušča dirko Gent-Wevelgem