Gaviria še drugič premagal konkurenco

Četrta etapa je bila uradno razglašena za razgibano, a je zaradi zgodnjega prečkanja vzpona ponujala možnost zaključnega šprinta. V njem je bil najhitrejši Fernando Gaviria, ki je ob vrhunski pomoči ekipe prišel do druge zmage na letošnji izvedbi dirke po San Juanu.

Najdaljša etapa dirke je kolesarje vodila od San Jose de Jachala do Villa San Agustina, na poti pa prečkala tri kategorizirane vzpone. Te je karavana prevozila že na sredini etape, od tam pa je sledil 80 kilometrski spust proti cilju.

V etapo je najodločneje vstopilo 8 ubežnikov, ki so se od glavnine odcepili že zgodaj, vendar jih le-ta ni pustila daleč, tako da so bili ob vzponu na prvi gorski cilj že ujeti. Zaradi zgodnje ponovne združitve pelotona z ubežniki smo bili v nadaljevanju pričakovano deležni mnogih napadov, ki v večini niso bili uspešni.

Šele po 45 kilometrih skupinske vožnje je odločneje pedala zavrtel Robin Carpenter, v begu se mu je priključil še Peio Goikoetxea in dvojec si je privozil 43 sekund prednosti. Ko so 20 kilometrov pred ciljem kolesarji zapeljali v nevihtni oblak, je izgledalo, da bi dvojici celo lahko uspel veliki met, vendar sta se vreme in cesta posušila že 10 kilometrov kasneje, hkrati pa so se končale tudi sanje o zmagi ubežnega para.

Še drugič v štirih dneh je bil najhitrejši Fernando Gaviria. vir: Twitter

V zaključku etape se je na čelo karavane postavil Daniel Oss, ki je glavnino pripeljal v zadnji kilometer. Kolesar Bore-Hansgrohe je teren za Petra Sagana pripravljal vse do zadnjih 500 metrov, kjer so pobudo prevzeli kolesarji UAE Emirates. Fernando Gaviria je imel pred seboj dva pomočnika, katera sta ga »vlekla« vse do zadnjih dvestotih metrov, kjer je Kolumbijec sprožil svoj napad in kljub hitremu Rudyju Barbieru na desni strani cestišča, uspel slaviti še drugič v štirih etapah.

Razočaranje je bilo zopet zaslutiti na obrazu Petra Sagana in Alvara Hodega, oba šprinterja sta namreč v vseh etapah prišla blizu v zaključnem šprintu, a nikoli uspela pokoriti konkurenco.

Jutri je na sporedu dan počitka, nato pa sledi kraljevska etapa z 18,8 kilometra dolgim ciljnim vzponom na vrh Colorado. Tam pričakujemo zadnji spopad favoritov za skupno zmago in najverjetnejšo odločitev o končnem zmagovalcu, saj zadnji dve etapi ne omogočata večjih napadov in ogrozitve majice vodilnega kolesarja.

Vrhunci četrte etape.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. GAVIRIA Fernando (UAE Emirates)
2. BARBIER Rudy (Israel Start-Up Nation)isti čas
3. HODEG Alvaro (Deceuninck Quick-Step)isti čas
4. SAGAN Peter (Bora-Hansgrohe)isti čas
5. ALLEGAERT Piet (Cofidis)isti čas
6. VAN LERBERGHE Bert (Deceuninck Quick-Step)isti čas
7. BENFATTO Marco (Bardiani-CSF-Faizanè)isti čas
8. BELLETTI Manuel (Androni Giocattoli – Sidermec)isti čas
9. NARANJO Javier (Agrupacion Virgen De Fatima)isti čas
10. RICHEZE Maximiliano (UAE Emirates)isti čas
Prejšnji članekEvenepoel povozil konkurenco
Naslednji članekMovistar predstavil veliko trojico