Gaviria najmočnejši v zaključnem šprintu

Druga etapa dirke po San Juanu v Argentini je zopet ponudila z zaključnim šprintom. Po 150 kilometrih povsem ravninske etape se je najbolje izkazal Fernando Gaviria, ki je z odlično tempiranim šprintom prišel do etapne zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku.

Takoj po uradnem začetku dirke smo videli napade kolesarjev, ki so si želeli bega, kmalu pa se je uspešno odcepila osmerica kolesarjev in si privozila nekaj več kot minuto prednosti. Brez težav pa ni šlo, ubežnike je namreč na eni izmed ulic presenetil tavajoči pes in na tla spravil tri kolesarje.

Nadaljevanje dirke je bilo bolj mirno, 66 kilometrov pred koncem so se že začeli napadi znotraj skupine ubežnikov, ki so osmerico razbili na več kosov. Glavnina je imela dirko ves čas pod nadzorom, 13 kilometrov do cilja pa je še drugi dan zapored prišlo do skupinskega padca. Tokrat je bil manjši kot v prvi etapi, a nekaj kolesarjev se je vseeno znašlo na tleh, nekateri celo v vodnem jarku ob cesti.

V zaključku je bil najmočnejši Gaviria. vir: facebook

Vse to ni vplivalo na razplet etape, 11 kilometrov pred koncem sta bila ujeta še zadnja ubežnika in boj za položaje v glavnini se je pričel. Največ dela je v zaključku vložil Deceuninck-Quick-Step, ki je na čelo poslal Juliana Alaphilippa, ta je ekipnega šprinterja Alvara Hodega spravil v ugoden položaj, a ga nekoliko prehitro pustil samega. Potrpežljivo pa je svojo priložnost počakal Fernando Gaviria, ki se je po desnem boku izstrelil mimo vseh šprinterjev, slediti mu ni uspel niti Peter Sagan, in kolumbijski šprinter je prišel do velike zmage in majice vodilnega v skupnem seštevku.

Jutri je na sporedu posamični kronometer, dolg 15,6-kilometra. Gre za ravninsko traso, ki v zaključku postreže z 1,1 kilometra dolgim vzponom, katerega povprečni naklon znaša 7,3 %. Glavni favorit za zmago je Remco Evenepoel, kateremu je, skupaj z vstalimi udeleženci padca prve etape, organizator nevtraliziral zaostanek zaradi padca, tako da za vodilnim Gavirio zaostaja le 10 sekund.

Vrhunci druge etape.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. GAVIRIA Fernando (UAE Emirates)
2. NARANJO Nicolas (Virgen de Fatima)isti čas
3. BENFATTO Marco (Bardiani CSF – Faizane)isti čas
4. ALLEGAERT Piet (Cofidis)isti čas
5. SAGAN Peter (Bora-Hansgrohe)isti čas
6. MCCABE Travis (Israel Start-up Nation)isti čas
7. RICHEZE Mauro (Transportes Puertas de Cuyo)isti čas
8. MARTINGIL Cesar (Atum General)isti čas
9. VAN LERBERGHE Bert (Deceuninck – Quick-Step)isti čas
10. HODEG Alvaro (Deceuninck – Quick-Step)isti čas
Prejšnji članekPodeljena so povabila za Amstel Gold Race
Naslednji članekEvenepoel povozil konkurenco