Ganna upravičil vlogo favorita, Wellensu skupna zmaga

Filippo Ganna se še drugi dan zapored veseli etapne zmage. Italijan je upravičil vlogo prvega favorita in še enkrat več dokazal, da trenutno v vožnji na čas nima prave konkurence. Odlično je nastopil tudi Tim Wellens, ki je potrdil skupno zmago.

Ineosovi kolesarji so danes večino časa zasedali stol vodilnega kolesarja. Po zgodnjem nastopu je dolgo časa vodstvo držal Ineosov Ethan Hayter, naposled pa ga je za le nekaj minut na vrhu nadomestil Benjamin Thomas.

Dvojica je pričakovala, da bosta pred koncem izgubila še eno mesto, saj se je tedaj na progo podal Filippo Ganna. Italijan je s traso opravil 10 sekund hitreje kot Thomas in 21 sekund bolje kot Hayter. Trojica je na koncu tudi zasedla prva tri mesta. Ganna je z današnjo zmago še podaljšal kronometrsko nepremagljivost. Osvojil je kar zadnjih sedem kronometrov, na katerih je nastopil.

Pred začetkom današnje etape je imel Tim Wellens v skupnem seštevku 44 sekund prednosti, ki si jo je priboril s samostojno akcijo v 3. etapi. Član Lotto Soudala je danes prikazal izjemno vožnjo in si privozil četrto mesto v etapi in tako v skupnem seštevku še povečal prednost ter se podpisal pod končno zmago.

Pred etapo je bil Wellensov najbližji zasledovalec Edward Theuns, ki pa mu vožnja proti štoparici ni blizu. V skupnem seštevku je padel na sedmo mesto, medtem ko sta si mesto na stopničkah priborila Michal Kwiatkowski in Nils Politt.

Za Wellensa je to sedma zmaga v skupnem seštevku na etapnih dirkah. Dobro popotnico v sezono bo skušal izkoristiti čez štiri dni, ko se v Franciji začenja Dirka po Provansi, nato pa se bo posvetil spomladanskim klasikam.

Prejšnji članekMathieu van der Poel se bo z moštvom osredotočil na prvi teden Dirke po Franciji
Naslednji članekGeraint Thomas doživel hladen tuš ob uvodu v sezono