Fuglsangu dirka po Lombardiji, hud padec Evenepoela

Visoko dvignjena desnica v znak velike zmage. vir: Twitter

Jakob Fuglsang je večji del dirke bežal skupaj še z nekaterimi kolesarji, napad za zmago pa je izvedel približno pet kilometrov pred koncem, ko se je odlepil Georgu Bennettu in Aleksandru Vlasovu. To je bila prva zmaga za dansko na 114. izvedbi te pretižne enodnevne preizkušnje, ki spada med pet kolesarskih spomenikov sezone.

“Počutil sem se dobro, ampak nikoli se ne ve, kako se drugi počutijo. Videl sem, da je bil Bennett močan in bi pred nekaj dnevi zagotovo zmagal. Pomembno je bilo, da se je skupina razredčila. Vlasov je bil pri tem v veliko pomoč in je bil pravi šampion danes. Mislil sem, da bom čakal na sprint, saj se mi je zdelo, da lahko tako premagam Bennetta. Toda ko je drugič napadel, sem se še sam odločil za napad, sam pa je popustil,” je po zmagi razlagal Fuglsang.

Je pa več medijske pozornosti kot zmaga Danca požel hud padec belgijskega bisera Remca Evenepoela. Ob spustu s Colme di Sormano je priletel ob rob nizke ograje na enem izmed mostu, zaradi česar ga je katapultiralo čez most. Padel je kar šest metrov globoko, nato pa so ga na nosilih odpeljali v bolnišnico. Nesrečo Belgijca lahko vidite na 54 sekundi videa.

“Remco je v bolnišnici v Comu. Je pri zavesti, zdravniki ga pregledujejo. Lahko govori, boli pa ga desna stran,” so v izjavi za javnost sporočili iz njegove ekipe Deceuninck-QuickStep.

Prejšnji članekVIDEO: Formolo uspel zbežati, Rogliču šprint za drugo mesto
Naslednji članekRoglič izpušča zadnjo etapo Kriterija Dofineja