Froomovo kolo doživelo lepotno preobrazbo

Chris Froome je danes na svojem Twitter profilu objavil fotografijo kolesa, na katerem je preživel prosti dan Dirke po Španije. Po poročanju angleških medijev naj bi Britanec na poslikanem kolesu prevozil tudi nadaljevanje Vuelte.

Britanski zvezdnik je svojega Pinarella Dogmo F12 zaupal Romeru Brittu, znanemu otoškemu popart slikarju. Ta je okvir kolesa poslikal z različnimi živimi barvami in ga tako v svojem slogu naredil bolj živahnega.

Kot že omenjeno bo Froome na poslikanem kolesu odvozil tudi preostalih 12 etap Dirke po Španiji. Po opravljenem španskem krogu bo kolo odšlo na dražbo, izkupiček pa bo podarjen dobrodelni ustanovi.

Petintridesetletnik bo znesek podaril neprofitni organizaciji Best Buddies International, s katero je sodeloval že v preteklosti. Leta 2017 je zanje z dobrodelno vožnjo zbral preko 700 tisoč dolarjev, dve leti kasneje pa z udeležbo na gala večeru pomagal zbrati preko 2,9 milijona dolarjev. Na lanski gala prireditvi je sodeloval tudi Romero Britto, ki se je sedaj lotil poslikave Froomovega kolesa.

Best Buddies International je organizacija, ki posameznikom s težavami v razvoju pomaga živeti normalno življenje. Trudijo se, da svojim varovancem zagotovijo zaposlitev, jim razvijajo vodstvene sposobnosti in pomagajo ustvariti prijateljstva.

Prejšnji članekRoglič zašel v težave, novi vodilni je Carapaz
Naslednji članekBernal o razlogu za težave s hrbtom: »eno nogo imam daljšo kot drugo«