Froome se bo januarja prvič predstavil novim sotekmovalcem

Israel Start-Up Nation je oznanil, da je s podaljšanjem pogodbe Guillaumeju Boivinu in Retu Hollensteinu dokončno sestavil ekipo za prihodnje leto. Tej bo poveljeval Chris Froome, ki bo nove moštvene kolege spoznal na januarskem pripravljalnem kampu.

Z letošnjo sezono je lastnik moštva Sylvan Adams zadovoljen. V danih razmerah so dosegli svoje cilje, a časa za proslavljanje ni veliko. Pogled je namreč že obrnjen proti prihajajoči sezoni, v kateri pričakuje rezultatski korak naprej.

»Kljub Covidu smo imeli dobro sezono, v kateri smo prišli do prvih zmag na tem nivoju, vključno z Grand Tour etapama,« je povedal Kanadčan izraelskih korenin. »Naša postava za prihodnje leto je močno izboljšana, a jedro ostaja podobno. Računamo, da bomo konkurenčni na vseh največjih dirkah – Grand Tourih, spomenikih in klasikah

Tako kot vsa leta do sedaj, bo ekipa tudi prihodnje leto sezono začela s pripravljalnim kampom v domačem Izraelu. Tamkajšnje toplo podnebje namreč omogoča dobre razmere za treninge.

Ekipa izraelskega moštva za sezono 2021. (vir: twitter)

Januarja se bo sploh prvič z ekipnimi kolegi srečal Chris Froome, ki bo moštvu poveljeval na največjih dirkah. Britanec v ekipo prihaja po dolgoletnem »predsedovanju« Skyju/Ineosu. Tam je zanj zmanjkalo prostora, zato je že junija podpisal pogodbo z izraelskim moštvom.

Direktor ekipe Kjell Carlstrom se zaveda, da prihod Frooma še ne pomeni, da bodo favoriti za končne zmage, a verjame, da se lahko potegujejo za mesta na stopničkah.

»Zanimivo bo videti, kako se bomo odrezali proti bolj uveljavljenim ekipam. Imamo uravnoteženo zasedbo, ki lahko doseže dober rezultat na vseh vrstah dirk, a najmočnejši bomo na etapnih dirkah. Še vedno ne bomo favoriti za končne zmage, a se lahko vmešamo v boj za zmagovalni oder,« je povedal Carlstrom.

Vsi v moštvu so mnenja, da je ekipa naredila velik korak naprej. V prihodnji sezoni bodo na plačilni listi izraelskega moštva številni zvezdniki karavane, ki bodo skušali doseči dobre rezultate, hkrati pa z izkušnjami in nasveti zalagali ostale kolesarje.

»Član te ekipe sem že skoraj od začetka. Osupel sem, kako velike korake naprej naredimo vsako leto. Veselim se ponovnega snidenja s svojim prijateljem Mikom Woodsom,« je ekipo pohvalil Guillaume Boivin. »Že tako močni ekipi so se pridružile še dodatne moči. Izgleda, da bomo na vse dirke odšli z visokimi pričakovanji. Chris Froome seveda ekipo povzdigne na višjo raven, kar se tiče Grand tourov. Z Danom Martinom in Chrisom lahko pričakujemo dobre rezultate

Prejšnji članekDecembra prvo virtualno kolesarsko svetovno prvenstvo
Naslednji članekMed proslavljanjem zmage padel preko ciljne črte