Fred Wright in Bahrain Victorious odgovorila na obtožbe Jumbo-Visme

Petkovo popoldne je popestrila izjava Jumbo-Visme in Primoža Rogliča, v kateri so obtožili Freda Wrighta krivde za povzročitev padca Rogliča v zaključku 16. etape. Fred Wright se je z ekipo odzval na obtožbe in zavrača kakršnokoli krivdo.

Primož Roglič in Jumbo-Visma sta med potekom 19. etape Dirke po Španiji predstavili svoj pogled na dogajanje v zaključku 16. etape. Slovenski as je, drugače kot smo tega od njega vajeni, tokrat s prstom pokazal na Freda Wrighta in ga obtožil, da je kriv za njegov padec, ki ga je odnesel z Dirke po Španiji.

Britanec se je po koncu etape oglasil na družbenih omrežjih. Zapis Slovenca ga je presenetil. Sam se z napisanim ne strinja in ne čuti nikakršne krivde za Rogličev padec. Poudarja, da mu je hudo, da je trikratni zmagovalec Vuelte moral dirko zapustiti, a krivde ne nosi on.

Po etapi sem bil poln čustev z dirke, a ko sem se vrnil na avtobus, sem videl zapis Jumba,” je zapisal Britanec.

“Težko je bilo brati in zelo sem razočaran. Mislim, da so besede nepoštene. Z ekipo sem si znova ogledal posnetek in iskreno ne mislim, da sem storil karkoli narobe – šlo je za dirkaško nesrečo.”

“Primož je izjemen kolesar in bil je v vzponu ter napadal rdečo majico v Madridu. Za dirko je njegov odhod velika izguba in razumem, da je zelo razočaran. Verjamem, da bo kmalu zopet dominiral na dirkah. Tri dni nazaj je bil izjemen in žal mi je zanj.”

Svojega člana je v ‘sporu’ podprla tudi ekipa. V uradni izjavi so zapisali, da stojijo za Wrightom in ne verjamejo, da je krivda za padec na njegovi vesti.

Verjamemo, da je šlo za športno nesrečo. Na žalost so padci del našega športa. Ni prvi in niti zadnji, čeprav se jim vsi kolesarji skušajo izogniti.”

“Naše trditve podpira tudi posnetek z dirke. Naš kolesar ni spremenil smeri pred nesrečo.”

Prejšnji članekBenoit Cosnefroy do uspeha kariere, Tratnik najboljši Slovenec
Naslednji članekRemco Evenepoel potrdil končno zmago; Carapaz še do tretje etapne zmage