Francozinja navdušila z glasnim petjem himne po osvojeni kolajni

Taky Marie-Divine Kouame je ime, ki ga verjetno (še) ne poznate. Gre za 20-letno francosko dirkališčno kolesarko, ki je v teh dneh pred domačimi gledalci prišla do naslova svetovne prvakinje na 500-metrski razdalji. Bolj kot njen uspeh pa je javnost navdušilo njeno neverjetno energično petje himne.

Poslušanje državne himne, ki igra v čast zmagovalca, je pogosto najbolj čustven dogodek podelitve odličij. Vajeni smo, da tekmovalci prazno gledajo v daljavo, se morda borijo s solzami in sramežljivo odpirajo usta ter tiho pojejo ob melodiji.

Taky Marie-Divine Kouame pa ni običajna športnica. Po osvojitvi zlate medalje na 500 metrski razdalji je pred polno dvorano domačih navijačev na ves glas odpela francosko himno. Njeno energično petje je navdušilo občinstvo, ki ji je še pred koncem himne namenilo aplavz in se ji sramežljivo pridružilo pred petjem.

Ni trajalo dolgo, da je posnetek obšel tudi družbena omrežja in navdušil tudi tam. Kolesarski in tudi ostali športni navdušenci so pozdravljali energijo Kouame in poudarjali, da bi tako morali himno peti vsi športniki.

Nekateri so celo trdili, da je petje himne vrhunec svetovnega prvenstva. Zares je dobilo izjemno medijsko pozornost in posnetek si je ogledalo več sto tisoč ljudi.

Svetovno prvenstvo v dirkališčnem prvenstvu je sicer pozornost dobilo tudi zaradi svetovnega rekorda Filippa Ganne, ki se je na 4-kilometrski razdalji kot drugi človek v zgodovini spustil pod 4-minutno znamko.

Prejšnji članekDavide Rebellin po 31 letih pomahal v slovo profesionalnemu kolesarstvu
Naslednji članekDirka po Italiji 2023: Odločale bodo Svete Višarje, zaključek v Rimu