Francoski mladenič se je na spektakularen način rešil pred padcem

V Italiji so se pretekli vikend kolesarji do 23 let merili na dirki Trofeo Sportivi Sestesi. Dirka sama po sebi ni požela veliko zanimanja javnosti, je pa navdušila poteza Valentina Retailleaua, ki se je padcu izognil na neverjeten način.

Ubežno trojico na italijanski dirki sta sestavljala dva kolesarja AG2R Citroena – Valentin Retailleau in Paul Lapeira – družbo pa jima je delal še Lorenzo Balestra, kolesar italijanske kontinentalne zasedbe Beltrami.

Trojica je v begu vozila mirno in lepo sodelovala, ko jim je naenkrat pot prekrižal izpuščeni pes. Lapeira, ki je bil tedaj na čelu skupinice, je zadnji trenutek odvil in se izognil trku s psom, medtem ko je Balestra na drugem mestu nenadno zavrl in zavil, kar je presenetilo Retailleaua. Slednji je odreagiral prepočasi, da bi se izognil nesreči. S prednjim kolesom je zadel zadnje kolo Balestre in reševanje pred padcem se je začelo.

Retailleau se je ob začetku padanja skušal rešiti na vsak način in instinktivno za boke in stegno prijel še vozečega Balestro. Italijan je uspel ostati na kolesu in za seboj vlekel držečega se člana AG2R Citroena. Ta se je z nogami celo zataknil za svoje kolo, ki ga je prav tako vlekel za seboj.

Dvojica se je v redko videnem položaju počasi ustavila ob robu cestišča in jo odnesla povsem brez posledic. Retailleau je nato stekel v travo ob cesti in tako osvobodil Balestro. A oba kolesarja sta po nenavadnem dogodku potrebovala menjavo kolesa in tako izgubila stik z vodilnim Lapeiro, ki je skušal z begom nadaljevati sam, a bil 12 kilometrov do cilja ujet.

»Ko se ne želiš uničiti pred nadaljevanjem sezone. Ponovno nesrečen vikend… Na srečo se nisem poškodoval pred naslednjimi dirkami,« je na Instagramu zapisal Retailleau.

Prejšnji članekPeter Sagan zmagovalec 10. etape, Evenepoel odščipnil sekundo Bernalu
Naslednji članekDrugi teden Gira prinaša težke in morda že odločilne etape