Francoska reprezentanca izgubila še enega zvezdnika za olimpijske igre

Romain Bardet je oznanil, da bo skladno z dogovorom ekipe izpustil letošnje olimpijske igre, saj glede na načrte, tedaj ne more doseči vrhunca forme. Po Julianu Alaphilippu je Francija ostala še brez enega kandidata za visoko uvrstitev.

Po nekaj slabših letih pri AG2R Citroenu je Romain Bardet pred sezono prestopil v DSM in z odločitvijo zadel v polno. V nemški ekipi je ponovno zaživel in navdušil z dobrimi predstavami na Dirki po Italiji, kjer je spomnil na stare dobre čase.

Italijanski krog je končal na 7. mestu, a še pred zadnjim kronometrom zasedal celo 5. mesto. Vožnje na čas so ga boljše uvrstitve stale že v preteklosti in tudi letos so se izkazale za njegovo šibko točko. A kljub temu so obeti za prihodnost dobri in francosko občinstvo je v njem videlo celo kandidata za olimpijsko medaljo.

Kronometer je Bardetu že večkrat uničil boljšo uvrstitev. (vir: twitter)

A z odličjem z olimpijade ne bo nič. Bardet je namreč javnosti sporočil, da ne bo odpotoval na Japonsko. Olimpijada mu ne paše v načrtovani koledar sezone, saj ne bi bilo mogoče, da bi v Tokiu dosegel vrhunec pripravljenosti, ki bi mu omogočal naskok na vrh.

Odločitev je mnoge močno presenetila, saj je Francoz pred sezono olimpijado predstavljal kot glavni cilj sezone in je z nastopom v Tokiu opravičeval tudi izostanek z domače Dirke po Franciji.

Bardet ima trenutno za letošnjo sezono v načrtu le še nastop na Dirki po Španiji, kjer bo ponovno glavni mož ekipe. Zagotovo pa se mu bo koledar še napolnil in ga bomo lahko videli na nekaterih pripravljalnih etapnih dirkah, zelo verjetno pa ga lahko pričakujemo tudi na spomeniku po Lombardiji, ki bo za večino kolesarjev predstavljala zadnjo dirko sezone.

Francoska reprezentanca bi bila na olimpijadi lahko ena najmočnejših, a je že predčasno izgubila dva nosilca. Julian Alaphilippe je pred mesecem dni svoje mesto odstopil ostalim, sedaj pa se poslavlja še Bardet. Kljub temu ima Francija še dovolj »orožij«, da vseeno lahko kandidira za visoka mesta, a zagotovo bo nekoliko manj močna kot bi lahko bila.

Prejšnji članekTom Dumoulin: Morda se bom spet boril na Grand Tourih, morda pa ne bom več želel biti kolesar
Naslednji članekMathieu van der Poel v zaključku druge etape brez konkurence