Francoska policija preiskala hotel Bahrain Victoriousa

Danes zjutraj so v javnost prišle novice, da je francoska policija po koncu 17. etape izvedla preiskavo ekipe Bahrain Victorious. Ob obisku v hotelu, kjer bivajo, so jim preiskali ekipne avtobuse in jim zaplenili datoteke o treningu.

Medijska hiša CyclingNews poroča, da je Bahrain Victorious doživel nenapovedano preiskavo s strani policije. Da je do dogodka prišlo, so potrdili tudi predstavniki moštva, ki pa razlage,zakaj so pod drobnogledom niso dobili.

V hotel, kjer je po 17. etapi bivalo bahrajnsko moštvo, je vstopilo 50 policistov in preiskalo kolesarje, osebje ter moštveni avtobus. Po dobri uri so se policisti poslovili in v nadaljnjo obravnavo vzeli datoteke s treningov. Aretirali niso nobenega člana moštva.

»Nič posebnega, obiskala nas je policija in prosila za datoteke treningov, pregledali so avtobus in to je to,« je povedal direktor ekipe Milan Eržen.

»Kolesarje so premotili za eno uro in se na koncu le zahvalili. Niso nam podali razloga za obisk, a ga bomo izvedeli preko svojih odvetnikov.«

Bahrain Victorious ima za seboj dobro sezono, na Dirki po Franciji so zbrali že dve etapni zmagi, z desetim mestom v skupnem seštevku pa se lahko pohvali Pello Bilbao. Še bolje jim je šlo od nog na Dirki po Italiji, kjer so zgodaj izgubili kapetana Mikela Lando, a je njegove čevlje odlično zapolnil Damiano Caruso, ki je na koncu zasedel drugo mesto.

Sume o dopingu so sprožili uspehi Marka Paduna, do letos precej nepoznanega kolesarja. (vir: twitter)

Zasedba Milana Eržena se je z očitki o dopingu začela spopadati po uspehu Marka Paduna, do letos neznanega kolesarja, ki je na Kriteriju Dauphine dva dni zapored dosegel zmago na zahtevni gorski etapi.

»Ničesar ne rabim pojasnjevati. Imamo enake dopinške kontrole kot ostala moštva, morda jih imamo celo več, to ne vem. In če kdo pride do nas zaradi doping kontrole, smo nanjo vedno pripravljeni,« je povedal Eržen.

V hotelu, kjer je potekala preiskava, poleg Bahrain Victoriousa biva tudi zasedba Movistarja, ki pa ni bila deležna obravnave s strani policije.

Prejšnji članekPogačar: »Vingegaard mi je rekel, da Carapaz blefira, kar sem vedel tudi sam«
Naslednji članekTadej Pogačar ponovno slavil izjemno zmago in še utrdil skupno vodstvo!