Finančne težave Bradleyja Wigginsa se nadaljujejo: Likvidatorji zahtevajo 1 milijon funtov

Bradley Wiggins tudi po koncu kariere ostaja eden bolj prepoznavnih obrazov kolesarskega sveta. Komentiranje dirk mu gre odlično od rok, precej slabše pa mu gre vodenje poslov.

Nekdanji kolesarski as Bradley Wiggins se v zadnjih letih bori s finančnimi težavami. Na njegovo srečo so te vezane na njegovo podjetje, ki je leta 2020 razglasilo bankrot in začelo postopek likvidacije.

Podjetje Wiggins Right Limited je imelo leta 2020 okoli 650.000 funtov dolga, nekoliko manj, a še zmeraj precej (587.800 funtov) pa je bilo zadolženo podjetje, ki stoji za Britančevo ekipo Team Wiggins.

Obe podjetji sta leta 2020 razglasili bankrot, saj dolgov ni bilo mogoče poplačati. Tedaj se je tudi začel postopek likvidacije, ki še vedno traja.

Ravno v teh dneh se je postopek dodatno zapletel. Podjetje MHA Macintyre Hudson, ki vodi likvidacijo, je po pregledu knjigovodskih listin Wigginsovih podjetij dvignilo zahtevano plačilo iz 760.373 funtov na 979.953 funtov. Wiggins s svojimi odvetniki izpodbija dvig plačila, kar bo še dodatno podaljšalo celoten postopek.

V težave bi lahko zašla tudi Wigginsova kolesarska ekipa. (vir: twitter)

Kot pojasnjuje britanski portal CyclingWeekly, je Wiggins deležen individualnega prostovoljnega dogovora (IVA), ki posamezniku omogoča poplačilo upnikov, hkrati pa ga ščiti pred bankrotom. Kljub dogovoru pa bo moral Wiggins zbrati denar s prodajo nekaterih kosov lastnine.

Britanec prodaja svoje posestvo, s katerim bo po oceni likvidatorjev zbral 600.695 funtov. Na ta način bi zbral dobršen del prvotno zahtevanega plačila, ob dvigu le tega pa bo zbrani znesek predstavljal precej manjši delež. Prav zaradi tega Wiggins izpodbija potezo likvidatorjev.

Angleški mediji poročajo še, da bo v likvidacijo zajeta tudi oprema podjetja New Team Cycling Limited, ki stoji za moštvom Team Wiggins. Podjetje si je lastilo nekaj cestnih koles in motorjev, ki bi morala biti sedaj prodana. A po poročanju predstavnika Wigginsa, naj bi bila vsa oprema ukradena, zaradi česar je bila tudi že sprožena policijska preiskava.

Bradley Wiggins torej ne preživlja najlepših trenutkov svojega življenja. Kot vse kaže pa bo celoten postopek trajal še kar nekaj časa,.

Prejšnji članekEuropol zaključil preiskavo Bahrain Victoriousa
Naslednji članekNizozemska zvezda YouTuba ustanovila lastno kontinentalno ekipo