Filippo Ganna določil termin lova na rekord in s tem razjezil rojake

Filippo Ganna bo 8. oktobra napadal rekordno znamko vožnje na eno uro. Termin pa ne odgovarja italijanskemu podjetju RCS Sport, ki isti dan organizira zadnji spomenik sezone – Dirko po Lombardiji. Po njihovem mnenju se dva tako pomembna dogodka ne bi smela odviti na isti dan.

Italijanski zvezdnik Filippo Ganna že nekaj časa sanja o poskusu vožnje na eno uro. Po skoraj dveh letih napovedovanja, usklajevanja in treniranja, je z ekipo le našel datum, ko bo lahko napadal rekordno znamko, ki jo je pred nekaj tedni postavil Dan Bigham.  

Odločil se je, da se na velodromu v Švici s časom spopade 8. oktobra ob 20.00. Termin je bil tako določen, prizorišče rezervirano, kolesarski navdušenci veseli, le pri RCS Sportu so zastrigli z ušesi.

Italijansko podjetje, ki stoji za vsemi največjimi italijanskimi dirkami, namreč prav 8. oktobra organizira Dirko po Lombardiji. Gre za zadnji spomenik sezone, ki vedno na štart privabi mnoge zvezdnike karavane, gledalce pa priklene pred televizijske zaslone.

Ganna svojo formo na dirkališču preizkuša že nekaj časa. (vir: twitter)

S poskusom Ganne na isti dan se pri podjetju bojijo, da bo njihova dirka izgubila del pozornosti, ki jo je vsako leto deležna s strani gledalcev in medijev. Zato so jasno predstavili svoje stališče in Ganni predlagali, naj prestavi svoj poskus vožnje na eno uro.

Slišali smo, da bo Filippo Ganna 8. oktobra, na isti dan kot Dirka po Lombardiji, zadnji spomenik sezone, poskušal postaviti rekord ure. RCS Sport meni, da je to naključje neprimerno. Dva mednarodna dogodka z velikim vplivom na profesionalno kolesarstvo, ne bi smela potekati na isti dan,” so v izjavi za La Gazzetto dello Sport povedali predstavniki RCS Sporta.

“RCS Sport upa, da se najde kmalu najde najboljša rešitev, ki bo kolesarskim navdušencem in profesionalcem dovolila, da spremljajo oba izjemna dogodka.”

Ganna se za zdaj z ekipo še ni odzval na prošnje Italijanov. Vsak premik termina namreč za seboj potegne precej sprememb, predvsem pri treningu, zato je vprašanje, če bo Italijan uslišal prošnje RCS Sporta.

Italijanski zvezdnik ima sicer za seboj precej neposrečen nastop na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. Po dveh letih je namreč predal mavrično majico, sam pa se moral zadovoljiti šele s sedmim mestom, kar je mnogo manj kot je pričakoval.

Prejšnji članekVIDEO: Grd padec Američana na kronometru, ki ga kamere niso ujele
Naslednji članekAdam Yates novi član UAE Emiratesov

1 komentar