Fernando Gaviria najmočnejši v zaključnem šprintu

Druga etapa Vuelte a Burgos je pripadla Fernandu Gavirii. Kolumbijec je kljub kar štirim manjkajočim ekipnim kolegom ciljno črto prečkal nekaj dolžin kolesa pred zasledovalci. Drugi je bil Arnaud Demare, tretji pa Irec Sam Bennett.

Pogled na profil 168 kilometrov dolge etape je že pred začetkom dajal vedeti, da je danes dan za šprinterje. Po dolgem begu peterice, ki je bila ujeta 15 kilometrov do cilja, so prav ekipe šprinterjev v zaključku vzele vajeti v svoje roke.

Osem kilometrov pred ciljem je manjšo selekcijo v glavnini naredil krajši vzpon, a so se kolesarji na spustu zopet združili. Veliko večjo selekcijo je naredil skupinski padec v zadnjem ovinku, ki je na tla spravil nekatere kandidate za etapno zmago.

Demare se je z dobrim položajem v zaključnih kilometrih uspel izogniti padcu, prav tako tudi Gaviria, ki se je prilepil na kolo Francoza. V ciljni ravnini je Kolumbijec skočil mimo Demareja, ga obšel ob zaščitnih ograjah in brez večjih težav prvi prečkal ciljno črto.

Fernando Gaviria je danes zopet spomnil na dobre predstave, ki jih je nizal v lanski sezoni. Letošnjo sezono član UAE Emiratesov ni začel po željah. Na dirki v San Juanu si je v okrnjeni konkurenci sicer privozil 3 zmage, a nato na »domačem« UAE Touru povsem pogorel. Kolumbijec je nato še zbolel za koronavirusom, ki ga je kasneje uspešno prebolel.

Jutri je na sporedu prva gorska etapa, ko se bodo spopadli kandidati za končno zmago. Po 142 kilometrih in štirih vzponih tretje kategorije se bodo kolesarji za etapno zmago in najverjetnejše vodstvo v skupnem seštevku udarili na vzponu na Picon Blanco. Gre za klanec izven kategorije (HC) v dolžini 8,5 kilometra in s povprečnim naklonom 8,9 %.

Prejšnji članekVirusna slika na Vuelti a Burgos se slabša
Naslednji članekEvenepoel skočil v vijolično majico vodilnega