Fernando Gaviria do prve zmage v novem dresu

Četrta etapa Dirke po San Juanu se je končala z zmago Fernanda Gavirie, njegove prve po skoraj letu dni. Hkrati je tudi prevzel majico vodilnega, ki pa jo bo verjetno predal že na jutrišnji gorski etapi.

Šprinterji se še naprej poigravajo in si delijo etapne zmage na Dirki po San Juanu. Prav vsaka izmed uvodnih štirih etap je bila namenjena njim in vsak dan smo dobili drugega zmagovalca.

Danes je na svoj račun prišel Fernando Gaviria (Movistar). Kolumbijec je po slabšem lanskem letu letos v iskanju novih izzivov odšel v novo moštvo in že takoj začel zmagovati. Že ves teden dirka precej dobro, tokrat pa so se mu končno sestavili vsi koščki sestavljanke.

Odločilne trenutke etape smo videli že 100 kilometrov pred ciljem, ko se je skupina na vzponu Gruta Virgen de Andacollo močno zredčila. V ozadju so po napadu Egana Bernala (Ineos Grenadiers) ostali številni težji kolesarji, med njimi tudi vodilni Sam Bennett (Bora-hansgrohe) in Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step).

Vajeti je v svoje roke nato prevzela zasedba TotalEnergies, ki je na željo Petra Sagana (TotalEnergies) ulovila skupino okoli Bernala in spet združila glavnino z ubežniki.

Vse je bilo pripravljeno na zaključni šprint, ko je v zadnjem kilometru s presenečenjem poskusil Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Italijan je napadel od daleč in ustvaril nekaj metrov prednosti, a niti njegove kronometrske sposobnosti tokrat niso bile dovolj, da bi za seboj zadržal najhitrejša šprinterja skupine.

Fernando Gaviria se je izstrelil mimo Ganne, v svojem zavetrju pa s seboj pripeljal še Petra Sagana. Kolumbijec je bil vidno močnejši in je brez večjih težav ostal v ospredju, medtem ko se je moral Sagan zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Ganna.

Zaradi dobrih predstav v preteklih dneh in dejstva, da je Bennett zaostal že 100 kilometrov do cilja, je Gaviria z zmago prevzel tudi majico vodilnega. Trenutno uživa 10 sekund prednosti pred Saganom, a že jutri bosta oba zdrsela po lestvici navzdol. Prvič na dirki bodo namreč svoje sposobnosti dokazali hribolazci.

Prejšnji članekQuinn Simmons s perfektno odmerjenim napadom presenetil šprinterje
Naslednji članekNairo Quintana zanikal govorice o upokojitvi: “Ne bom se predal”