Fabio Jakobsen se v nedeljo vrača na dirke

Osem mesecev po nesreči, ki ga je postavila v življenjsko nevarnost, se Fabio Jakobsen zopet vrača na dirke. V nedeljo bo nastopil na Dirki po Turčiji, pretežno šprinterskem dogodku, kjer bo skušal ponovno pridobiti tekmovalne občutke.

Podobe s prve etape Dirke po Poljski so še žive, a Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) jih bo skušal pustiti za seboj. Več kot osem mesecev je trajalo njegovo okrevanje polno operacij, sedaj pa je končno pripravljen na povratek v karavano.

Za povratek si je izbral Dirko po Turčiji, osemdnevno etapno dirko, kjer bodo štiri etape namenjene šprinterjem. V kolikšni meri se bo Nizozemec vmešal v zaključek etape in se boril za etapne zmage bo pokazal čas, a moštveni zdravnik Yvan Vanmol, ki je ponesreči razkril povratek Jakobsena, meni, da bo 24-letnik že takoj pripravljen na skupinske šprinte.

»Imam dober odnos s Fabiem in bom odpotoval v Turčijo. Dejstvo, da bo Fabio lahko spet dirkal je zelo čustveno, celo v mojih letih. Mislim, da se ne bo bal sodelovanja v skupinskem šprintu. Fabio je nared za tekmovanja,« je povedal Vanmol.

Fabio Jakobsen je imel do padca zelo dobro sezono in veljal za enega najbolj vročih šprinterjev karavane. Se lahko vrne na ta nivo?(vir: twitter)

Na štartni listi je poleg Jakobsena za Deceuninck-Quick Step napisan le še Mark Cavnedish. Kdo izmed dvojice bo glavni šprinter še ni jasno, saj belgijsko moštvo še ni uradno potrdilo zasedbe, ki odhaja v Turčijo. Pričakuje se, da bodo to storili v četrtek.

Jakobsen je po padcu, ki ga je Vanmol opisal kot nekaj najhujšega, kar je videl do sedaj, nekaj časa celo trepetal za življenje. Po uspešni stabilizaciji stanja so ga prepeljali v domovino, kjer je naposled prestal številne operacije.

Največje posege je prestal na obrazu, saj so mu morali povsem rekonstruirati obraz. Ta je bil zaradi trka z ogrado povsem poškodovan. Jakobsen sicer še vedno ni povsem »cel«, saj še čaka na rekonstrukcijo zobovja, ki je načrtovana za mesec avgust.

Prejšnji članekKolesarje na Dirki po Baskiji čaka prvi zaključni vzpon
Naslednji članekSlovenca v ligi zase, Pogačar na koncu ugnal Rogliča