Fabio Jakobsen najhitreje opravil z nenavadno traso druge etape

Druga etapa Dirke po San Juanu je prinesla nov šprint glavnine, v katerem je bil tokrat najhitrejši Fabio Jakobsen. Majico vodilnega je s četrtim mestom zadržal Sam Bennett.

Po kaosu, ki smo ga videli v zaključku prve etape, smo tokrat spremljali precej bolj umirjeno etapo. Zopet so na svoj račun prišli šprinterji, ki pa so morali na poti do cilja premagati vzpon prve kategorije.

Organizatorji so postregli s precej nenavadnim profilom trase. Od samega začetka naprej se je cesta rahlo dvigala in po 81 kilometrih blagega naklona končno dosegla najvišjo točko dneva. Sledil je strm spust v dolino, kjer se je cesta začela zopet rahlo dvigovati vse do cilja.

Nenavadna trasa s položnim klancem in strmim spustom. (vir: twitter)

Nakloni so bili na srečo šprinterjev zelo prijazni in najhitrejši fantje karavane so brez večjih težav prišli do cilja v glavnini.

V zaključku smo na delu videli vse kolesarje, ki smo jih pričakovali v ospredju. Šprinterski vlak Soudal-Quick Stepa je tokrat deloval brezhibno, Michael Mørkøv je Fabia Jakobsena oddal v idealnem položaju, Nizozemec pa tovrstnih priložnosti ne zapravlja.

Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step) je prišel do prve zmage v sezoni in se v skupnem seštevku zavihtel na drugo mesto. V majici vodilnega še naprej ostaja Sam Bennett (Bora-hansgrohe), ki je danes zasedel 4. mesto. Predenj sta se zavihtela še Fernando Gaviria (Movistar) in Jon Aberasturi (Trek-Segafredo).

“Včeraj je bil zaključek po mojem mnenju zelo nevaren, s hektičnim in kaotičnim zadnjim kilometrom. Govoril sem z organizatorji, ki so mi zagotovili, da bo zadnjih 5 kilometrov današnje etape varnih in izpolnili so obljubo. Bil je lep šprint za vse vlake, bil je tudi pošten šprint. Vesel sem, da sem imel najmočnejše noge in sem lahko zmagal,” je povedal Jakobsen.

Jutri je na sporedu še ena ravninska etapa, ki pa v zadnjih kilometrih prinaša krajši vzpon, kjer bi eksplozivni kolesarji lahko presenetili šprinterje.

Prejšnji članekVelodrom v Češči vasi ostal brez strehe
Naslednji članekPatrick Lefevere in Julian Alaphilippe še naprej pereta umazano perilo na očeh javnosti