Evenepoel se v želji po mirnejšem življenju in boljšem treningu seli v Španijo

Remco Evenepoel bo v kratkem zapustil rodno Belgijo in se preselil v Španijo. Izbral je mestece Alicante, kjer namerava v svoji hiši narediti tudi višinsko sobo.

Španija je priljubljena destinacija mnogih kolesarjev. V zimskem času se odpravijo na precej bolj topli Iberski polotok ali pa še toplejše Kanarske otoke, kjer se nemoteno pripravijo na začetek sezone.

Za eno bolj priljubljenih destinacij se je v zadnjih letih izkazal hotel Syncrosfera, ki je v lasti nekdanjega kolesarja Alexandra Kolobneva. Hotel je vsako leto obiskalo mnogo kolesarjev, saj ima višinsko sobo, kot jo v Sloveniji najdemo v Planici. V sobi se s spreminjanjem nastavitev lahko simulira spanje na visoki nadmorski višini, kar pozitivno vpliva na zmožnosti športnika.

Hotel se nahaja v Alicanteju. Remco Evenepoel ga je v preteklosti obiskal že mnogokrat. Navdušen ni bil le nad infrastrukturo, pač pa tudi okoljem, ki mu je ponujalo dober teren za trening. Prav zaradi slednjega se je odločil, da se iz Belgije preseli v Alicante.

Hotel Syncrosfera je pogosta destinacija kolesarjev. Reden obiskovalec je bil tudi Remco Evenepoel. (vir: twitter)

Okolica Alicnateja je zares lepa za treniranje. Vreme je celotno leto lepo, zato je idealna lokacija za moj osnovni in zimski trening,” je Evenepoel povedal v pogovoru s Het Laatste Nieuws.

Prav tako se mi zdi, da so trening poti nekoliko težje kot v Ardenih, kar je zame pomembno, saj želim napadati Grand Toure in zahtevne gorske etape.”

Belgijec bo s selitvijo poskrbel za lažje treninge in tudi nižje stroške. Redni obiski hotela Syncrosfera so namreč predstavljali zajeten strošek. Denar, ki ga je do sedaj namenjal obisku hotela, bo uporabil za namestitev višinske sobe v lastnem stanovanju.

Mnogo kolesarjev uporablja višinske šotore, da v lastnem stanovanju simulirajo spanje na višini. Evenepoel pa ne bo zadovoljne zgolj s tem. V stanovanju želi prav posebno višinsko sobo, kjer se raven kisika uravnava preko zaslonov na dotik.

Remco Evenepoel ne želi zgolj višinskega šotora, pač pa celotno višinsko sobo, ki omogoča uravnavanje kisika preko dotika na zaslon. (vir: twitter)

“S takšno sobo se ti hitro povrne strošek obiska hotela Syncrosfera. Vse smo že premislili. Načrtni so narejeni, sedaj mora le še priti arhitekt,” je pojasnil svetovni prvak.

Remco Evenepoel pa se v Španijo ne seli zgolj zaradi boljših pogojev za trening, pač pa do neke mere beži tudi pred belgijsko javnostjo. V zadnjem času je namreč uvidel, kako bo izgledalo njegovo življenje, če še naprej dosega uspehe.

“Največjo nevarnost predstavlja to, da bodo vsi želeli delček mene. Zadeve bo treba nadzirati, kar je do sedaj uspevalo dobro.”

“Želim se osredotočiti na svoje vsakodnevno življenje, ne pa na nekaj kot je recimo pevsko tekmovanje. Ljudje, ki bodo želeli nekaj od mene, ne bodo vedeli, kje sem ali kaj počnem. To bi moralo vsaj malo pomagati,” je še dodal.

Selitev v Španijo je načrtovana v kratkem. Belgijec trenutno uživa medene tedne na Maldivih, po povratku v Evropo pa se na kratko vrne v Belgijo, nato pa sledi selitev v Španijo.

Prejšnji članekEddy Merckx Remcu Evenepoelu predlagal nastop na Dirki po Italiji
Naslednji članekRomain Bardet: Pogačar in Evenepoel sta kolesarska genija