Evenepoel ali Pogačar? Za Alejandra Valverdeja ni dvoma

Alejandro Valverde se je opredelil v debati, ki bo iz leta v leto bolj aktualna. Meni namreč, da je Remco Evenepoel najboljši kolesar v karavani in da mu ne more parirati niti Tadej Pogačar.

Španski zvezdnik Alejandro Valverde je uradno že končal kariero, a se je v teh dneh vseeno udeležil ekshibicijske dirke v Singapurju. Tam je požel precej pozornosti medijev, ki so želeli vedeti, kako se privaja na novo življenje.

Kot enega najbolj izkušenih kolesarjev na svetu, pa medije vedno zanima tudi njegov pogled na stanje v karavani. Številni belgijski novinarji so tako želeli izvedeti, kdo je po njegovem mnenju trenutno najboljši kolesar karavane.

Španec jih ni razočaral, saj je za najboljšega kolesarja imenoval Remca Evenepoela, kateremu napoveduje dolgo in uspešno kariero. V zadnji sezoni je namreč dokazal, česa vse je zmožen.

Glede na to, kakšne predstave kaže sedaj in če bo tako nadaljeval tudi v prihodnje, bo zagotovo boljši od mene. Naslov svetovnega prvaka pri tako mladih letih, hkrati pa zmaga na Vuelti, Liege-Bastogne-Liege in San Sebastian, to je res impresivno,” je povedal Valverde.

Alejandro Valverde je prepričan, da bo Remco Evenepoel presegel njegove uspehe. (vir: twitter)

Čeprav je v zadnjih letih naziv najboljšega kolesarja sveta pripadal Tadeju Pogačarju, kateremu so ljudje napovedovali številne uspehe, je Valverde prepričan, da je Evenepoel še stopničko nad Slovencem.

Za mene je trenutno najboljši kolesar. Tadej Pogačar je izjemen, a Remco počne stvari, ki presenetijo vsakogar. Je precej boljši od ostalih. Tako da, zame je trenutno z naskokom najboljši kolesar na svetu,” je še dodal.

Evenepoel ima za seboj neverjetno sezono, v kateri se je prebil do 15 zmag. Eno več ima na svojem računu Tadej Pogačar, ki pa je ostal brez tritedenske dirke.

V naslednji sezoni si tako lahko obetamo boje dveh mladeničev, ki pa verjetno ne bosta lovila majice enake barve. Pogačar se namreč odpravlja na Dirko po Franciji, Evenepoel pa naj bi napadal Dirko po Italiji, čeprav novica še ni uradno potrjena.

Prejšnji članekTadej Pogačar in Primož Roglič med 12 kandidati za Zlato kolo
Naslednji članekJumbo-Visma za opremljevalca čevljev izbrala majhno italijansko podjetje