Esteban Chaves bo pri EF Education-Nippu zamenjal odhajajočega Sergia Higuito

Dirka po Franciji je končana in napočil je čas za naznanjanje prestopov. Ekipe bodo to lahko sicer uradno storile šele 1. avgusta, a številne selitve kolesarjev so že potrjene.

Nadobudni mladi Kolumbijski hribolazec Sergio Higuita, ki zadnja tri leta navdušuje v dresu EF Education-Nippa, se po koncu sezone poslavlja od ameriške ekipe. Kot poroča CyclingNews, je 23-letnik že dogovorjen za prestop k Bori-hansgrohe, kjer skušajo okrepiti zasedbo za etapne dirke.

Kar nekoliko presenetljivo se zdi, da je Higuita star šele 23 let, potem ko je že nekaj sezon eden vidnejših kolesarjev karavane. Največji uspeh kariere je dosegel leta 2019, ko je prišel do etapne zmage na Dirki po Španiji, vse odtlej pa še čaka na novo odmevnejšo zmago.

Pri Bori-hansgrohe želijo s Kolumbijcem okrepiti zasedbo za etapne dirke, ki se gradi že zadnjih nekaj sezon. Z letošnjim petim mestom na Dirki po Franciji je Wilco Kelderman dokončno potrdil, da je pravi mož za naskok na vrh, a v ekipi lahko na etapnih dirkah visoko posežejo še Max Schachmann, Emanuel Buchmann in Lennard Kämna.

Že pred časom smo poročali, da naj bi se po sezoni k Bori-hansgrohe preselil tudi Jai Hindley. Avstralec je lani navdušil na Dirki po Italiji, kjer je prišel do drugega mesta. Tudi 25-letnik bo tako lahko tvoril jedro ekipe, ki bi v prihodnjih letih lahko resno napadala najvišja mesta na Grand Tourih.

Bora-hansgrohe gradi močno ekipo okoli Wilca keldermana. (vir: twitter)

Chaves se poslavlja od Avstralije

Izpraznjeno mesto pri EF Education-Nippu bo zasedel Higuitin rojak Esteban Chaves. Eden najbolj simpatičnih kolesarjev v karavani od leta 2014 dalje brani barve avstralskega moštva, ki ga danes poznamo pod imenom BikeExchange, po koncu sezone pa je čas za spremembo okolja.

Esteban Chaves je pri 31 letih verjetno že prikazal najboljše vožnje v karieri. Vrhunec je dosegel leta 2016, ko je bil drugi na Dirki po Italiji, tretji na Dirki po Španiji ter postal sploh prvi Kolumbijec z zmago na enem izmed petih spomenikov, najhitrejši je bil na Dirki po Lombardiji.

Zadnja leta je forma Chavesa z redkimi prebliski stare slave počasi tonila in kljub veliki želji po poseganju na vrh, je ostalo le pri željah. Pri EF Education-Nippu bo združil moči s svojim rojakom Rigobertom Uranom, katerega bo podpiral na največjih dirkah.  

Prejšnji članekIneos Grenadiers in Castelli po petih letih sodelovanja končujeta skupno pot
Naslednji članekPo 17 mesecih je Dylan Groenewegen zopet na vrhu