Emma Norsgaard najhitreje okoli jezera Como

Razočaranje po drugem mestu na 5. etapi Gira Donne je Emmo Norsgaard podžgalo, da je dan kasneje iz sebe iztisnila nekaj več in se veselila prve etapne zmage na Giru Donne.

Kolesarke so se podale na najdaljšo etapo na dirki, ki jih je vodila okoli jezera Como. Mestece Colico je gostilo štart etape, po 155 kilometrih pa so kolesarke prav tam obračunale tudi za etapno zmago.

Že zgodaj se je iz skupine utrgala močna dvojica, ki je večino dneva preživela v begu. Italijanska prvakinja Elisa Longo Borghini je zastopala barve Trek-Segafreda, družbo pa ji je delala drugouvrščena v skupnem seštevku Ashleigh Moolman (SD Worx).

Dvojica na ravninski trasi prave možnosti ni imela, saj je bil današnji dan namenjen šprinterkam. Ujeti sta bili že nekaj kilometrov pred prihodom v Colico in ekipe šprinterk so začele narekovati oster tempo.

Znova je bila zelo aktivna zasedba DSM-ja, ki je včeraj do zmage pripeljala Loreno Wiebes, danes pa je priložnost dobila Coryn Rivera. A dvakrat zapored nemški ekipi ni uspelo. Načrte ji je prečrtala ekipa Movistarja, ki je zopet upala na uspeh Emme Norsgaard.

Danka je po včerajšnji etapi povedala, da je zadovoljna z drugim mestom, a da si v nadaljevanju dirke želi tudi zmage. Počakati je morala le en dan, v zaključnem šprintu je bila namreč najmočnejša in prišla je do svoje devete zmage v karieri.

V skupnem seštevku do sprememb ni prišlo, glavnina je danes v cilj prišla skupaj. Tudi Ashleigh Moolman, ki je bežala, je uspela držati tempo skupine in v cilj prišla v času zmagovalke. Tako še naprej zaseda drugo mesto, za vodilno Anno van der Breggen zaostaja 2:51.

Jutri kolesarke čaka krajša, a zahtevnejša etapa v bližini Gardskega jezera. Čaka jih 110 kilometrov trase, ki bo večino časa potekala v krogu. Tega bodo morale premagati petkrat, v njem pa bo razliko delal 1,5 kilometra dolg vzpon s povprečnim naklonom 4,8 %, kjer se bo etapa tudi končala.  

Prejšnji članekPogačar pokazal, da je le človek; do velike zmage Wout van Aert
Naslednji članekMark Cavendish se je med dirko poklonil Tomu Simpsonu