‘El Tractor’ še vsaj dve leti ostaja član Deceuninck-Quick Stepa

Tim Declercq je s predstavami na Dirki po Franciji storil dovolj, da je moštvo prepričal, da si zasluži novo pogodbo. Podpisal je dvoletno podaljšanje, član belgijske zasedbe ostaja do leta 2023.

Kolesarski navdušenci smo se letos lahko nagledali obraza Tima Declercqa. 32-letnik je velik del Dirke po Franciji preživel na čelu glavnine in nadziral ubežnike in tako skrbel, da je Mark Cavendish dobival priložnosti za boj v šprintu.

Njegov rezultat na dirki sicer ni bil najboljši, saj je osvojil tako imenovano rdečo laterno, ki označuje zadnjega kolesarja na dirki. A ne Belgijec ne njegovo moštvo se z uvrstitvijo ne obremenjujeta, saj so bile njegove naloge na dirki povsem drugačne. Po opravljenem delu je namreč vselej povsem popustil in hranil moči za prihajajoče dni, zaradi česar si je privozil tako velik zaostanek.

El Tractor, kakršen je vzdevek 32-letnika, je eden najbolj uporabnih pomočnikov na ravnini in v Deceuninck-Quick Stepu si še naprej želijo njegovih uslug. Ponudili so mu novo dvoletno pogodbo, ki jo je z veseljem sprejel.

»Zelo sem vesel, da lahko ostanem v ekipi, ki mi je pri srcu. Zaupanje, ki mi ga Patrick [Lefevere] izkazuje mi pomeni veliko. Vesel sem, da sem pogodbo lahko podpisal tako hitro,« je v uradni izjavi povedal Declercq.

»Ko na dirki opravim veliko dela in na koncu slavi naše moštvo, sem vesel in se počutim del zmage. Zadovoljen sem z vlogo, ki mi je namenjena in občutim, da je moje delo cenjeno. Tu se lahko izkažem. Gre za profesionalno ekipo, a hkrati se zdi kot družina, ki ti pomaga in te motivira, da daš vse od sebe. Tu nisi le kolesar, tu si človek.«

Tim Declercq v svoji karieri še nima zmage in tudi v prihodnje bo verjetno dobival malo priložnosti zanje. Njegova vloga v ekipi je žal taka, da z delom navadno končuje že daleč od ciljem, tudi v pobege pa mu v večini primerov ni dovoljeno.

Prejšnji članekAvstrijec s povprečno hitrostjo skoraj 43 km/h dvignil letvico v 24-urni vožnji
Naslednji članekRichie Porte: »Zagotovo je to zadnji Tour, ki sem ga odpeljal«