Ekipe zapuščajo karanteno UAE Toura

Tri dni po odpovedi šeste in sedme etape UAE Toura zaradi okužbe s koronavirusom v karavani, so prve ekipe dobile zeleno luč za odhod domov. Celotno osebje ter vsi kolesarji so bili v času karantene testirani, odkritih je bilo nekaj novih primerov okužbe, zaradi katere bodo posamezne ekipe zadržane še nekaj dni.

Lokalni mediji so z informacijami sicer skopi, nekoliko več podatkov imajo italijanski novinarji, ki so prav tako obtičali v Združenih arabskih emiratih. Po njihovem poročanju je bilo sprva mišljeno, da bodo kolesarji izpuščeni že včeraj, a je nato tik pred zdajci prišlo do novega primera, zaradi katerega so udeležence UAE Toura v hotelu zadržali še eno noč. Danes so večino ekip le izpustili, tri ekipe pa bodo morale svoje bivanje v hotelu še podaljšati. Gre za ekipe Cofidisa, Gazproma in Groupame – FDJ, ki imajo očitno v svojih vrstah okužene posameznike.

Kolesarji doživljajo vse prej kot idealen začetek sezone. Posamezniki, ki so trenutno še v karanteni, bodo najverjetneje morali spremeniti svoj koledar dirk, Arnaud Demare bi recimo moral 11. marca štartati na dirki Tirreno – Adriatico (ki je zaradi virusa prav tako ogrožena), a obstaja velika možnost, da jo bo zaradi karantene primoran izpustiti.

Na dirki sta nastopila tudi dva Slovenca – Tadej Pogačar in Luka Mezgec. Pri ekipi UAE Emirates so sicer sporočili, da bodo kljub zeleni luči za odhod, bivanje v hotelu podaljšali in nadaljevali testiranja kolesarjev, medtem ko pri Mitchelton – Scottu, ekipi Luke Mezgeca, situacije niso komentirali.  

Prejšnji članekDomače slavje: Stuyvenu ciljni sprint na Omloopu
Naslednji članekKasper Asgreen po junaški zmagi: »Bilo je je*eno težko«