Ekipe predstavljajo nove drese za prihajajočo sezono

Razkrivanje novih dresov jasno naznanja, da je nova sezona pred vrati. Novo podobo so kot prvi razkrili kolesarji Trek-Segafreda in UAE Emiratesov.

Trek-Segafredo se v novo sezono vedno znova podaja s precej preprostim dizajnom, a hkrati vsako leto spremeni dres ravno toliko, da znova postane tema pogovora.

Nič drugače ni niti letos. Ameriška ekipa je predstavila nov dres, ki v primerjavi z lanskim vsebuje precej več rdeče barve. Te ne najdemo zgolj na prsih, pač pa tudi na rokavih in predvsem na hrbtu. Celotni zadnji del dresa je namreč obarvan rdeče.

Dres je nekakšna kombinacija lanskih dveh dresov, s katerima so nastopali Mads Pedersen in druščina. Sprednji del spominja na originalni lanski del, medtem ko je zadnji del odraz dresa, s katerim so nastopali na Dirki po Franciji. Dizajn je enak, spremenjena je le barva. Temno modro je namreč nadomestila rdeča.

Popolnoma pobarvan hrbtni del bo poskrbel, da bo kolesarje ameriške ekipe precej preprosto prepoznati v karavani, tudi oziroma še posebej s helikopterskega posnetka. V zadnjih letih je namreč vse več ekip izbralo bele drese, zaradi česar je bilo ločevanje med njimi oteženo.

Dekleta z modro barvno paleto

Nov dres so dobila tudi dekleta, ki branijo barve Trek-Segafreda. Dizajnersko gre za povsem enak dres, spremenjena je le barvna paleta. Namesto rdeče barve ženski dres krasi modra barva.

Najsvetlejše odtenke modre barve lahko najdemo na rokavih, temnejši odtenek pa krasi barvni trak na prsih in hrbtu ter celoten hrbtni del.

UAE Emirates z novim opremljevalcem

Tadej Pogačar in preostali člani UAE Emirates bodo v novi sezoni nastopali v dresih novega opremljevalca. Podjetje Gobik se po dveh letih poslavlja, na njegovo mesto pa stopa italijanski Pissei.

Kljub menjavi opremljevalca pa dres vizualno ostaja precej nespremenjen. Osrednji del bo še naprej bel, medtem ko so rokavi obarvani črno. Prav na rokavih je prišlo do največje spremembe, saj te na robovih nimajo več rdečega odtenka, ki je krasi dres v preteklih dveh sezonah.

(vir: twitter)

Manjša sprememba, ki je redkokdo ne bo zaznal, je tudi premik zastave ZAE ob logotipu na prsih. V preteklih sezonah je bila natisnjena pod besedo ‘Emirates’, po novem pa je natisnjena pod kratico UAE.

Spremenil se je tudi predel zadnjih žepov, pri čemer je osrednji žep po novem pobarvan črno.

(vir: twitter)
Prejšnji članekZlato kolo prepričljivo osvojil Remco Evenepoel, Pogačar na tretjem mestu
Naslednji članekVoznik tovornjaka, ki je ubil Davideja Rebellina, ‘se je ustavil, pogledal in zbežal