Egana Bernala ne bo na Dirki po Burgosu. Bo izpustil tudi Dirko po Španiji?

Veliko je bilo ugibanj, kdaj se bo na dirke vrnil Egan Bernal. Mnogi mediji so napovedovali, da se bo prvič na štartu pojavil 2. avgusta, ko se začne Dirka po Burgosu, ki bi mu služila kot priprava na Dirko po Španiji. A Kolumbijca v Burgosu ni.

V začetku julija so pri La Gazzeta dello Sport objavili novico, v kateri so namignili, da bi se Egan Bernal lahko na dirke vrnil v začetku avgusta. Izbrana preizkušnja naj bi bila Dirka po Burgosu, ki zaradi razgibanega terena služi za odlično pripravo na Dirko po Španiji.

Petdnevna preizkušnja na severu Španije se začenja danes in Ineos Grenadiers tja Egana Bernala niso poslali. Tam bo ekipo vodil novopečeni Francoz Pavel Sivakov, zanesel pa se bo lahko na močne pomočnike, kot so Tao Geoghegan Hart, Laurens De Plus in Omar Fraile.

Bernal bo tako nadaljeval treninge, s katerimi se počasi vrača na nivo, ki ga je dosegal pred poškodbo. Te opravlja že nekaj časa, še posebej pa se je povratka na visok nivo lotil v preteklem mesecu, ko se je ekipi pridružil na evropskih višinskih pripravah v Andori.

Prav s povratkom v Evropo so se začele špekulacije o nastopih Bernala, saj je na družbenih omrežjih izrazil svojo pripravljenost na dirke. V moštvu na razvoj dogodkov vseeno gledajo drugače, raje prečrtajo čim večji del sezone in si zagotovijo normalno zdravstveno stanje v prihodnjem letu.

Na Dirki po Burgosu Bernala ne bomo videli, poraja pa se vprašanje, ali ga bomo lahko pospremili na Dirki po Španiji. Ta se začne 19. avgusta, kar Kolumbijcu omogoča dodatne tri tedne priprav.

Pričakovanja navijačev so se dvignila, ko je pred dnevi direktor španske dirke Javier Guillen v intervjuju povedal, da bi Bernal na dirki lahko nastopil. V moštvu sicer ne želijo podajati nobenih izjav glede Bernalove udeležbe na španski preizkušnji, saj je verjetno resnica taka, da trenutno tudi sami ne vedo, ali bo tam lahko nastopil.

Rod Ellingworth, vodja britanske ekipe, je pred časom sicer povedal, da bi se Bernal lahko vrnil na dirke, a d v moštvu ne želijo prehiteti okrevanja in tvegati morebitnih težav.

“Jasno je, da je leto brez Egana za ekipo precej drugačno. Gre za največji udarec, ki smo ga letos prejeli, a če sem odkrit, mislim, da je Egan zelo sposoben in smo videli le delček tega, kar lahko doseže,” je bil odkrit Britanec, ki je še dodal: “Mislim, da se lahko vrne, saj trenutno napreduje zelo dobro. Upajmo, da lahko naredi nekaj posebnega.”

Moštvo bo na Dirki po Španiji vodil Richard Carapaz, ki bo imel ob sebi Michala Kwiatkowskega in Pavla Sivakovega. Če bo na dirko odpotoval tudi Bernal, bo tam skoraj gotovo v vlogi pomočnika in lovca na etapne zmage.

Prejšnji članekKolesarska tržnica 2022
Naslednji članekKo se združita moško in žensko kolesarstvo