Egan Bernal z zmago pokazal moč pred Dirko po Franciji

Štiriinštirideseta izvedba Dirke po Ocitanii je minila v znamenju Ineosa. Zmagovalec je postal Egan Bernal, ekipni uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Pavel Sivakov. Štiridnevna dirka se je odločala na tretji etapi, ki se je končala z vzponom na Col de Beyrede.

Egan Bernal je v močni konkurenci Dirke po Ocitanii prišel do prepričljive zmage. Levji delež je opravil na predzadnji etapi, ko je na kraljevi etapi, ki je prečkala štiri kategorizirane vzpone, prišel do prepričljive zmage. Na zadnjem vzponu je opravil s konkurenco in v cilj prišel z desetimi sekundami prednosti.

Ključni delež na poti do skupne zmage je Bernal opravil na tretji etapi. vir: twitter

Kolumbijec je na poti do zmage premagal največja kolesarska imena. Premoč so morali priznati Thibaut Pinot, Richie Porte, Romain Bardet in Chris Froome. Prav nastop slednjega je javnost spremljala posebej pozorno. Britanec bo namreč na letošnji Dirki po Franciji zadnjič nastopil v dresu Ineosa, kar poraja vprašanje, ali mu lahko uspe še zadnji veliki met.

Glede na njegov nastop na dirki gre o možnostih za tak scenarij močno dvomiti. Froome je namreč zasedel 37. mesto z zaostankom več kot devetih minut. Kot vse kaže, bo torej Britanec v Franciji prepuščen samemu sebi, saj na resno pomoč ekipe ne more računati. Forma Bernala je pač predobra, da bi Ineos tvegal skupno zmago z »eksperimentom« Frooma.

Dirka po Ocitanii je sicer minila brez večjih težav, kakršne smo videli na Vuelti a Burgos. Prvi dve etapi sta bili namenjeni šprinterjem. Dobila sta jih Bryan Coquard, ki je ekipi B&B Hotels privozil drugo letošnjo zmago, ter Sonny Colbrelli, ki je bil v zaključku druge etape hitrejši prav od Coquarda.

Zadnja etapa se je končala s krajšim vzponom tretje kategorije. Na njem pričakovano ni prišlo do večjih sprememb v skupnem seštevku. Egan Bernal, ki je v cilj prišel kot četrti, je imel potek dirke ves čas pod nadzorom. Etapno zmago si je privozil član Ag2r-ja Benoit Cosnefroy, ki je ciljno črto prečkal pred Mollemo in Pinotom.

Egan Bernal je v Ocitanii pokazal, da je že sedaj v dobri formi, katero bo do začetka Tour de Franca le še stopnjeval. Kolumbijec bo v Franciji zagotovo eden glavnih favoritov za končno zmago in posledično ubranitev naslova. V kakšni formi je Primož Roglič zaenkrat še ne vemo, a verjamemo, da v prav tako dobri, če ne še boljši kot Bernal.

Prejšnji članekPrestopni vrtiljak se začenja vrteti
Naslednji članekOd Tirenskega do Jadranskega morja letos v dnevu več