Egan Bernal se je priprav na novo sezono lotil zelo zavzeto

Ineos je v pretekli sezoni izgubil primat najmočnejše ekipe. Posledično so svoje vrste okrepili s številnimi novimi talentiranimi kolesarji in napovedali ponoven povratek na vrh. A prihod okrepitev je nekoliko zamajal razmerje moči v moštvu, saj bodo morali dosedanji člani dokazati, da so še vedno »gospodarji«.  

Egan Bernal ima za seboj podpovprečno sezono. Na Dirko po Franciji je prišel kot eden favoritov za končno slavje, a nato po dveh tednih dirkanja sklenil svoje nastope. Razlog za odstop so bile bolečine v hrbtu, zaradi katerih je tudi predčasno zaključil sezono. Kasnejše preiskave so pokazale, da ima Kolumbijec skoliozo, ki naj bi bila posledica različne dolžine nog.

Pred novo sezono je Bernal odločen, da poškodbo povsem odpravi in se ponovno zavihti v sam kolesarski vrh. S treningi je začel že pred večino tekmecev. V Kolumbiji resno trenira že tri tedne.

Podatki s Strave razkrivajo, da je pretekli teden nabral kar 29 ur na kolesu, z naskokom najbolj impresiven pa je sedemurni trening, ki ga je opravil skupaj s klubskim kolegom Brandonom Rivero. Dvojica je v eni sami vožnji prekolesarila kar 275 kilometrov.

Odločen je, da znova obleče rumeno majico. (vir: twitter)

Bernal, ki bo 13. januarja dopolnil 24 let, je že napovedal, da bo v letošnji sezoni lovil skupno zmago na Dirki po Franciji. A pot do tja bo trnova, česar se predlanski zmagovalec francoske pentlje zaveda. »Trenirati bom moral zelo trdo. Resnica je, da se pripravljamo na Dirko po Franciji – to je najpomembnejša dirka na svetu,« je za domače medije povedal 23-letnik.

Čeprav je Bernal jasen kandidat za mesto kapetana na Touru, pa se bo moral za to vlogo vseeno dokazati. Lanska sezona je namreč pokazala, da v moštvu mrgoli talentiranih kolesarjev, ki so zmožni osvajati tritedenske dirke. Richard Carapaz je navduševal na Dirki po Španiji, kjer se je do zadnjega boril za zmago, na drugi strani pa je kolesarsko javnost presenetil Tao Geoghegan Hart, ki je na Dirki po Italiji presenetljivo prišel do končne zmage.

A obstoječi člani moštva niso edina Bernalova konkurenca, moštvo so namreč pred novo sezono okrepili številni izjemni kolesarji. Adam Yates in Daniel Martinez bosta zagotovo želela mesto kapetana na etapnih dirkah, tudi Laurens De Plus pa se ne bo zadovoljil le z mestom pomočnika.

Bernal se zaveda, da mu nič ne bo podarjeno, mesto kapetana si bo moral prislužiti z dobrimi predstavami v začetku sezone. O njegovem talentu ne dvomi nihče, veliko večja uganka pa je njegovo zdravstveno stanje. A Kolumbijec je odločen, da vsakršne bolečine odpravi še pred začetkom sezone in v novo sezono zakoraka povsem zdrav. Le tako bo lahko ponovno postal številka ena.

Prejšnji članekTadej Pogačar s preostalimi člani UAE Emiratov cepljen proti koronavirusu
Naslednji članekCofidis naznanil ustanovitev ženske ekipe v letu 2022