Egan Bernal potrdil nastop na Dirki po Španiji

Egan Bernal se je po napornih treh tednih dirkanja okitil z zlatom Dirke po Italiji. Na njej je prikazal izjemno formo, zaradi česar so ga nekateri celo videli kot potencialno pozno menjavo v Ineosovi zasedbi za Tour. A Kolumbijec je sedaj potrdil, da ga v Franciji ne bo in da se raje podaja na Dirko po Španiji.

Zmaga na Dirki po Italiji je prišla kot obliž na rane, ki jih je pri Eganu Bernalu (Ineos Grenadiers) pustila lanska sezona. V treh tednih dirkanja je dokazal, da se ponovno vrača na sam vrh in bo v prihodnjih letih spet konkurenčen za največje uspehe.

Prepričljive vožnje, ki jih je kazal v Italiji, so pri mnogih vzbudile vprašanje, ali se Kolumbijec lahko tik pred zdajci priključi ekipi na Touru in tudi tam napada skupno zmago. Odgovor s strani Bernala je jasen – Tour bo izpustil in se osredotočil na Vuelto.

»Trenutno ne želim razmišljati o enomesečnih pripravah stran od doma, a rad dirkam in se pripravljam na dobre nastope, zato vem, da bom imel motivacijo za Vuelto,« je v intervjuju za domačo medijsko hišo Semana TV povedal 24-letnik. »V mislih imamo Vuelto. Ne morem le sedeti doma in nič početi

Bernal na Dirki po Španiji ni nastopal še nikoli. Letos bi tako debitiral še na zadnjem Grand Touru, hkrati pa bi se potegoval še za veliko prestižnejši dosežek. V primeru zmage bi namreč postal šele osmi kolesar v zgodovini, ki je osvojil skupno zmago na vseh treh Grand Tourih.

Kolumbijski zvezdnik je sicer še vedno pod vtisom zmage na Giru, ki si jo je želel že od prvega dne, ko je leta 2016 v Italiji prestopil prag profesionalizma.

»Giro je bil povsem drugačen, kot smo pričakovali. Mislili smo, da bomo v prvi polovici omejevali izgube, nato pa v nadaljevanju na ugodnejšem terenu v gorah zmanjševali zaostanek. Zgodilo se je povsem drugače. Zgodaj sem pridobil čas in ko so prišle gore, so bili drugi močnejši in zanašati sem se moral na sotekmovalce

»Giro sem želel zmagati že pred Dirko po Franciji. Kot kolesar sem ‘odrasel’ v Italiji in želel bi si najprej osvojiti Giro, a iz takih ali drugačnih razlogov nikoli nisem nastopil. Po lanski sezoni sem letos na dirko prišel z dvomi, zato je bila zmaga po vsem tem resnično nekaj posebnega.«

Bernal ima trenutno, razen nastopa na Vuelti, povsem prazen koledar dirk, saj se bo za nekaj časa vrnil v Kolumbijo in tam z rojaki proslavil prestižno zmago.

Prejšnji članekKaj se dogaja za glavnino: Na Giru hudo trčenje ekipnih avtomobilov
Naslednji članekSonny Colbrelli v tretje le dočakal etapno zmago