Egan Bernal ni vedel, da je zmagal

Egan Bernal se je v zaključku včerajšnje etape izstrelil mimo vseh kolesarjev, ki so mu stali na poti do zmage. A ob prečkanju ciljne črte rok ni dvignil v zrak. Zakaj? Ker ni vedel, da je zmagal.

Neverjetna predstava, ki jo je Egan Bernal (Ineos Grenadiers) prikazal na makadamskem odseku včerajšnje etape, je Kolumbijcu prinesla etapno zmago in rožnato majico vodilnega na dirki.

A 24-letnik se svojega uspeha ni zavedal do nekaj metrov po prečkanju ciljne črte, ko so mu iz ekipe sporočili, da pred njim na cesti ni bilo nobenega kolesarja in da je postal etapni zmagovalec. Tradicionalnega slavja ob prečkanju ciljne črte torej ni bilo, a se je le nekaj metrov kasneje odkrito razveselil zmage, ko so mu novico sporočili člani moštva.

Bernal se bo po današnji etapi, ki pravih možnosti za spremembo na vrhu razpredelnice ne ponuja, in torkovem prostem dnevu v drugi teden dirke podal s prednostjo 15 sekund pred Remcom Evenepoelom (Deceuninck-Quick Step).

Mladi Belgijec nastopa na svoji prvi tritedenski dirki, a še enkrat več dokazuje, za kako talentiranega posameznika gre. Po osemmesečni odsotnosti zaradi padca na Dirki po Lombardiji se je v karavano vrnil odlično pripravljen in kot vse kaže se bo do konca boril za skupno zmago.

Bernalu je nevaren tudi Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech), ki je do sedaj letel nekoliko pod radarjem in to obrnil sebi v prid. Rus trenutno zaseda tretje mesto z zaostankom 21 sekund.

Nove boje favoritov za skupno zmago lahko pričakujemo že v sredo, ko se bo karavana mudila v Toskani. V drugi polovici etape bodo kolesarji prečili štiri makadamske odseke, ki smo jih letos že videli na Strade Bianche. Tam je Egan Bernal dokazal, da se odlično znajde na grobi podlagi, zato ga lahko ponovno pričakujemo povsem pri vrhu.

Prejšnji članekIz bolnišnice se je oglasil Matej Mohorič
Naslednji članekPeter Sagan zmagovalec 10. etape, Evenepoel odščipnil sekundo Bernalu