Egan Bernal končal sezono, čaka ga nova operacija

Egan Bernal predčasno končuje zanj že tako kratko sezono. Vrača se namreč v Kolumbijo, kjer bo prestal operacijo kolena in se povsem osredotočil na okrevanje ter pripravo na sezono 2023.

Sezona Egana Bernala se je končala, še preden se je začela. Grd trk z avtobusom ob začetku leta mu je pokvaril sleherni načrt. Sezona je bila uničena in glavni cilj je bil zgolj povratek na dirke. Tega je dočakal v avgustu, mesec dni kasneje pa je sezono že končal.

Kolumbijski kolesar se predčasno vrača v domovino, kjer bo prestal operacijo kolena. Vse od poškodbe dalje je bilo jasno, da bo nekoč ta operacija potrebna in 25-letnik je z ekipo sklenil, da jo je najbolje opraviti sedaj. Tako bo imel na voljo dovolj časa, da se pripravi na naslednjo sezono.

Egan Bernal je po poškodbi prestal sedem operacij, sedaj pa ga čaka rutinska operacija čiščenja sklepa pod pogačico. Poseg ni nevaren, a bo zahteval določeno obdobje počitka in rehabilitacije, zaradi česar Bernala letos ne bomo več videli na dirkah.

Kolumbijec je letos nastopil le na štirih dirkah, končal pa je zgolj eno. V karavano se je vrnil na Dirki po Danski, kjer je končal štiri etape, na pati pa ni prišel do cilja. Enaka zgodba se je ponovila tudi na Dirki po Nemčiji, kjer so se sicer rezultati že izboljšali, a še vedno je bilo v ospredju predvsem nabiranje tekmovalnih kilometrov.

Coppa Sabattini je edina dirka, ki jo je uspešno končal. Na njej je do zmage pomagal klubskemu kolegu Daniju Martinezu. (vir: twitter)

V septembru je Kolumbijec nastopil še na dveh manjših italijanskih enodnevnih dirkah. Dirko po Toskani je končal predčasno, medtem ko je Coppa Sabatini uspešno zaključil in osvojil 28. mesto. To je bila tudi njegova najboljša uvrstitev v sezoni.

Bernal je imel v koledarju dirk sicer zapisano še Dirko po Hrvaški in tudi Dirko po Lombardiji. Obe preizkušnji bo izpustil v želji po boljši sezoni 2023.

Pri Ineos Grenadiers upajo, da bo zgodnja operacija Bernalu omogočila nemoteno dirkanje v prihodnji sezoni. Nenazadnje je po odhodu Richarda Carapaza in Adama Yatesa nanj padlo precej veliko rezultatsko breme. Ob vse starejšem Geraintu Thomasu je Bernal namreč edini, ki lahko resno računa na uspeh na Dirki po Franciji, ki je za Britance z naskokom najpomembnejša dirka sezone.

Prejšnji članekJulian Alaphilippe tik pred zdajci dobil pomembnega pomočnika za branjenje mavrične majice
Naslednji članekNenavaden padec Annemiek Van Vleuten, ki jo je poslal v bolnišnico