Egan Bernal je predan povratku: Treningi v nalivu in 270-kilometrske razdalje

Egan Bernal se po najhujšem letu v svojem življenju želi vrniti na nivo, ki ga je kazal pred poškodbo. Povratku je predan v celoti, zato v času, ko nekateri kolesarji še niso začeli s treningi, sam premaguje neverjetne razdalje v vsakem vremenu.

Kolesarska javnost se v teh dneh navdušuje nad Eganom Bernalom. Kolumbijec, ki v minuli sezoni zaradi hude poškodbe skoraj ni dirkal, se namreč trudi na vse pretege, da se vrne v karavano in zopet konkurira za največje uspehe.

Mladenič trenutno trenira v domovini. Ne glede na okoliščine ne išče izgovorov za izpuščanje treningov, kar je dokazal z objavo posnetka na družbenih omrežjih.

V izjemno hudem nalivu, kjer je voda stala na cesti, je Bernal opravil trening ob pomoči svojega očeta, ki mu je na motorju narekoval tempo in nudil zavetrje. Bernal je očeta opisal kot “angela varuha”, ki ga je ščitil pred neurjem.

“Kdo sem jaz, da ti to govorim, a če imaš cilj, se boš zanj boril, ne glede na razmere, ne glede na to kako visoko ali nizko na lestvici si,” je zapisal 25-letnik.

“Ne glede na to, kako slabo ti gre, pomirjen boš sam s seboj. In to je najpomembneje,” je še dodal.

Bernalu pa nikakor ne gre slabo. Ne le, da opravlja treninge v neurju, trenira tudi v lepšem vremenu in dokazuje, da je pripravljen že precej dobro.

V družbi moštvenega kolega Brandona Rivere in španskega kolesarja, ki živi v Kolumbiji Oscarja Seville, je opravil pošasten 270-kilometrski trening. Navdihujoča pa ni le razdalja, pač pa tudi čas, ki so ga zanjo porabili.

Za 270-kilometrsko razdaljo od Zipaquira do Tunja in nazaj so potrebovali zgolj sedem ur, kar pomeni, da so vozili s povprečno hitrostjo 38,5 km/h.

Izjemen trening Egana Bernala. (vir: strava)

Bernal se je torej že zelo resno lotil priprave na novo sezono. V zadnjem mesecu tedensko opravi 21 ur treninga, na katerem skupno premaguje okoli 6000 višinskih metrov.

Forma je torej že zelo dobra, na lastne oči pa se bomo lahko o njej prepričali januarja. Tedaj naj bi 25-letnik z nastopom na Vuelti a San Juan začel svojo sezono, v kateri se želi vrniti na Dirko po Franciji in se tam boriti za zmago.

Prejšnji članek15-letni “naslednji Mathieu van der Poel” ugnal Dylana Groenewegena
Naslednji članekMarku Cavendishu zmanjkuje priložnosti, vrata so mu zaprli tudi pri Israel-Premier Techu