Egan Bernal: Bolje je imeti tri kapetane kot nobenega

Lanski zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal se je na nedavni novinarski konferenci dotaknil največjih ciljev aktualne sezone, potrdil pa je tudi, da bo nastopil na olimpijskih igrah, čeprav bo pred tem dirkal na Touru. 

“Zelo vesel sem, ker sem pred kratkim izvedel, da bom nastopil v Tokiu. Olimpijske igre so sanje vsakega kolesarja, priboriti si mesto v kolumbijski ekipi pa je zelo zahtevna naloga. Tu so Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana in številni drugi, ki bi si zaslužili svoje mesto. Zelo sem vesel, ker mi (kolumbijska, op. a.) kolesarka zveza zaupa,” je medijem razkril Egan Bernal

23-letnik bo letos skušal ponoviti uspeh na dirki po Franciji, ki jo je lani kar nekoliko presenetljivo dobil, saj je bil sprva mišljen kot pomočnik Geraintu Thomasu. “Moj veliki cilj je Tour, na katerega odhajam skupaj s Chrisom Froomom in Thomasom. Zavedamo se, da je organizacija za naskok na rumeno majico zelo zahtevna, če so v ekipi kar trije kapetani, a mislim, da je to bolje, kot če ne bi imeli niti enega. Moramo pa biti jasni, da je tako naša kot tudi moja prioriteta, da zmaga Ineos, in ne Egan Bernal. Dirkal bom na ekipno zmago,” zagotavlja nesebični Kolumbijec. V Franciji sicer ne bo še enega Ineosovega zvezdnika Richarda Carapaza, ki se bo osredotočil na Giro. 

Bernal se je dotaknil tudi nedavno končane dirke po Kolumbiji, ki jo je zaključil na četrtem mestu: “Nisem zmagal, to drži, a kljub temu nisem pričakoval, da bom imel tako dober občutek. Zelo sem zadovoljen s številkami, ki sem jih dosegal. Dirka je bila na zelo visokem nivoju, dobro organizirana in s številnimi odličnimi tujimi kolesarji. Zadovoljen sem.”

Prejšnji članekPrihaja UAE Tour
Naslednji članekUAE Tour: Mezgec dirko odprl s petim mestom