Dylan van Baarle navdušen nad možnostmi Jumbo-Visme v spomladanskem delu

Dylan van Baarle je poskrbel za enega najbolj pomembnih in odmevnih prestopov letos. Zasedbo Ineos Grenadiers je zamenjal za Jumbo-Visma, saj mu sledna ponuja več možnosti na njemu ljubih spomladanskih klasikah.

Nizozemske kolesarje naravno vleče v nizozemsko ekipo. Če je ta še ena najboljših na svetu, se prestop zdi skoraj samoumeven.

Dylan van Baarle si je želel obleči rumeni dres Jumbo-Visme, kljub temu da je že bil v eni boljših ekip karavane. A pri Ineos Grenadiers se osredotočajo predvsem na etapne dirke, medtem ko Nizozemca zanimajo predvsem enodnevne klasike.

Z lansko zmago na Pariz-Roubaixu je dokazal, da lahko zmaguje na največjih dirkah leta, a za rednejše osvajanje velikih zmag okoli sebe potrebuje boljšo ekipo. V Jumbo-Vismi jo je dobil, saj v rumenih dresih nastopajo številni specialisti za klasike.

V nizozemski ekipi nastopi drug problem. Če je pri Ineos Grenadiersih bil nesporni prvi mož na klasikah, je v Jumbo-Vismi njegova vloga nekoliko manjša. Soj žarometov si bo moral namreč deliti s kolesarji, kot so Wout van Aert, Christophe Laporte in Tiesj Benoot.

Lani sta si z Van Aertom stala na nasprotnih polih, letos pa bosta morala združiti moči. (vir: twitter)

Predvsem se bo moral Van Baarle podrejati Van Aertu, ki je letos že napovedal lov na dva spomenika v spomladanskem delu. Zanimata ga predvsem Pariz-Roubaix in Dirka po Flandriji, pri čemer slednja odgovarja tudi Van Baarleju.

“Na Dirki po Flandriji so možnosti zelo velike, vsaj za ekipni uspeh. Naj bom to jaz, Wout van Aert, Tiesj Benoot ali Christophe Laporte. Vsi štirje lahko zmagamo,” je povedal 30-letnik, ki upa, da se bo podpisal še pod drugi spomenik v karieri.

Van Baarle poudarja, da je dirkanje z več kolesarji, ki lahko zmagajo, le pozitivna stvar, saj tekmece prisili v trošenje energije.

“V teoriji je to idealen scenarij, saj morajo naši tekmeci delati. Praksa pa bo pokazala, če je temu res tako. V mojem načinu dirkanja se ne bo spremenilo nič. Jumbo-Visma želi narediti dirko zanimivo, prav tako kot tudi jaz.”

“Flandrija mi je pri srcu. Mislim, da je Dirka po Flandriji izjemno zabavna dirka. Rad bi jo nekoč osvojil. In takrat lahko Wout osvoji Roubaix.”

Zdi se, da bo vsaj na papirju tudi na Dirki po Flandriji Wout van Aert prvi mož ekipe. Kot smo že vajeni, bo ostal v glavnini, kolikor dolgo se bo dalo, medtem ko bodo njegovi sotekmovalci gasili požare in napadali tekmece.

V takem primeru pa se lahko zgodi, da eden izmed napadov uspe in tako Van Baarle pride do zmage, Van Aert pa znova ostane brez možnosti zanjo. Takšen scenarij smo namreč v preteklosti videli že večkrat.

Prejšnji članekLaguna Negra, Tourmalet in Angliru – čaka nas peklenska Dirka po Španiji
Naslednji članekRemco Evenepoel o Primožu Rogliču: “Na Giru bo najboljši kolesar za Grand Toure”