Dumoulin predčasno zapušča Dirko po Španiji

Po sedmih dneh dirkanja je Tom Dumoulin sklenil svoje nastope na Dirki po Španiji. Nizozemec ni upravičil visokih pričakovanj in je od prvega kilometra dalje trpel, zato v nadaljevanju dirkanja ne vidi smisla. Sezono je tako zaključil in svoje misli obrnil proti naslednjemu letu.

»Tako meni kot trenerjem se zdi najboljše, da prekinem z dirko,« je povedal Dumoulin. »Na začetek Dirke po Španiji sem prišel utrujen in ta občutek se je nato le še nadaljeval. Nima smisla, da bi nadaljeval, saj lahko na ta način uničim prihajajočo sezono. Ni najbolj zaželeno zapustiti Vuelto, a to je prava odločitev. S tem se vsi strinjamo. S Primožem smo v skupnem seštevku v dobrem položaju in upam, da lahko domov odnesemo zmago.«

O odločitvi ekipe je spregovoril tudi športni direktor Merijn Zeeman, ki se strinja, da bi dokončanje Vuelte v obstoječem stanju lahko odločilno vplivalo na prihodnjo sezono.

»Škoda je, da Tom odhaja domov. Vsak dan smo spremljali nivo utrujenosti in iz dneva v dan je naraščal. Kljub vsemu je Tom odigral pomembno vlogo v ekipi in opravil dobro delo. Čeprav je krajša udeležba na Vuelti dobra investicija v sezono 2021, vidimo, da se srečujemo z omejitvami in v skladu z njimi je potrebno ravnati odgovorno.«

Jumbo-Visma tako ostaja s sedmimi kolesarji, katerim bo še naprej poveljeval Primož Roglič. Roko na srce, slovenski as prav veliko pomoči s strani Dumoulina v Španiji ni bil deležen, zato na cesti ne bo veliko spremembe.

Roglič se na današnjo etapo, ki se konča na gorskem cilju, podaja s četrtega mesta v skupnem seštevku. Že danes bi lahko videli napad Kisovčana, ki bo skušal dokazati, da je bila nedeljska slabša predstava le splet okoliščin ter da je še vedno najmočnejši kolesar na dirki.  

Prejšnji članekDirektor Dirke po Italiji zahteva sankcije za Jumbo-Vismo in EF Pro Cycling
Naslednji članekVse ostane na Primoževih plečih