Dumoulin na Vuelto kot kapetan, v Španijo najverjetneje tudi Roglič

Urnik kolesarskih dirk je napolnjen do vrha in časa za počitek ni veliko. Dvajsetega oktobra se bo začela nekoliko skrajšana izvedba Dirke po Španiji, katero bomo Slovenci spremljali z velikim zanimanjem. Na Vuelti bo najverjetneje nastopil lanski zmagovalec Primož Roglič, a ne v vlogi kapetana. Ta položaj bo pripadel Tomu Dumoulinu.

Po zrušenih sanjah tik pred prihodom v Pariz se je morala Jumbo-Visma znova usesti za mizo in začrtati nove smernice nadaljevanja sezone. Glavni cilj bo tudi v prihodnje zmaga na vsaj eni izmed preostalih dveh Grand Tourov, kjer bosta svojo priložnost iskala preostala zvezdnika ekipe.

Steven Kruijswijk bo čez dober teden dni nizozemsko moštvo popeljal na Dirko po Italiji, medtem ko bo konec oktobra Jumbo-Vismo v Španijo vodil Tom Dumoulin. Slednji je v ekipo prišel z željo po novi zmagi na kateri izmed tritedenskih dirk, a se moral na Touru podrediti Rogliču.

Tom Dumoulin je edino zmago na Grand Touru dosegel leta 2017, ko je bil najboljši na Dirki po Italiji. vir: twitter

»Na štartu v Nici nisem bil v najboljši formi, a sem iz dneva v dan postajal vse boljši. To je dobro znamenje,« je med francosko pentljo povedal Dumoulin.

Na Vuelti lahko pričakujemo obrnjeno sliko, kot smo jo spremljali v Franciji. Po poročanju nekaterih španskih in nizozemskih medijev naj bi slovenski as odšel na Dirko po Španiji, a tam za razliko od lani, nastopal v vlogi pomočnika oziroma rezervnega kapetana. Prvotno se bo podredil Dumoulinu, v primeru težav Nizozemca, pa bi Roglič breme prevzel nase.

Poleg zgoraj omenjene dvojice naj bi na Vuelto potoval še eden izmed novopečenih zvezdnikov Sepp Kuss. Američan se je dokazal že na lanski Dirki po Španiji, kjer je poleg vestnega opravljanja naloge pomočnika uspel priti tudi do etapne zmage. Svoje nastope je letos še nadgradil, odlično se je vozil že na Kriteriju Dofineja, dokončno pa navdušil na Dirki po Franciji.

Že sedaj je jasno, da Jumbo-Visma v Španijo pošilja močno zasedbo, ki bo naskakovala končno zmago. Po neuspehu na Dirki po Franciji bi slavje na Vuelti predstavljalo vsaj malo tolažbe.

Prejšnji članekOglasil se je Nairo Quintana, ki zanika očitke o dopingu
Naslednji članekVreden svoje teže v zlatu