Dumoulin: »Med dirko bomo videli, kdo bo vodja moštva«

Tom Dumoulin je v nizozemski pogovorni oddaji potrdil svoj odhod na Dirko po Španiji, hkrati pa potrdil tudi nastop Primoža Rogliča. Nizozemec v Španijo odhaja po zmago, a ne zanika možnosti, da se lahko med samo dirko razmerja spremenijo in bo zopet vozil v službi Rogliča.  

Po težkem koncu Dirke po Franciji so morali pri Jumbo-Vismi znova sesti za mizo in na novo začrtati nadaljevanje sezone. Nastop Stevena Kruijswijka na Giru ni bilo nobeno vprašanje, veliko več preglavic pa vodstvu predstavlja določitev prvega moža za špansko Vuelto.

Da bo Dumoulin nastopil na Dirki po Španiji je bilo pričakovati že pred ponovnim zagonom sezone. Rogliču je pripadel Tour, Kruijswijku Giro in Dumoulin je bil upravičen do Vuelte. A z zapletom na Touru so se karte močno premešale.

Dumoulin je na Touru vozil v službi Primoža Rogliča. vir: twitter

Dumoulin v Španijo vseeno odhaja kot kapetan. Ob sebi bo imel Primoža Rogliča, ki ob slavju na Touru skoraj zagotovo ne bi nastopil na Vuelti. V podobnem položaju je bil Slovenec že lansko leto, ko je nastop na Vuelti potrdil šele po težavah na Giru. Letos torej računa na podobno zgodbo, a razmerja v ekipi so se od lanskega leta močno spremenila.

Dumoulin je priznal, da se lahko zgodi, da bo tudi v Španiji nastopal kot pomočnik Rogliča. Sicer bo v prvih dneh slednji pomagal Dumoulinu, a v kolikor se Nizozemec ne bo počutil dobro oziroma njegova forma ne bo na dovolj visokem nivoju, potem se bosta vlogi zamenjali. Tako bi lahko videli podobno sliko, kot smo jo gledali na letošnjem Touru.

»Če bom jaz boljši na Vuelti, potem bo Primož dirkal zame, a če bo boljši on, potem se bo ponovil scenarij s Toura,« je povedal Dumoulin. »Ne želim voziti zase in končati sedmi, medtem ko on konča četrti brez moje pomoči

Dumoulin je spregovoril tudi o svojem prvem letu pri nizozemskem moštvu. Devetindvajsetletnik je zadovoljen z novo sredino v kateri se je znašel. Močno moštvo okoli sebe ga veseli, tudi konkurenca v ekipi ga ne moti.

»Sem tam, kjer želim biti. Dirkam zelo dobro in iz tedna v teden sem boljši. Znova želim priti v vrhunsko formo, če ne letos, pa v prihodnjem letu.«

Prejšnji članekEtapo zaznamovale težave favoritov, odpadla tako Thomas kot Yates
Naslednji članekGeraint Thomas utrpel zlom medenice in zapušča Dirko po Italiji