Drugo etapo zaznamoval festival padcev v zadnjih kilometrih

Zaključila se je druga etapa dirke Etoile de Besseges, v kateri je bil najmočnejši Timothy Dupont. Belgijec je do zmage prišel z izjemnim šprintom v zmanjšani skupini, ki sta jo dodobra zredčila dva padca v zadnjih treh kilometrih.

Druga etapa dirke je ponovno pripadla šprinterjem. Današnji zaključek etape je bil povsem raven, a ozke ceste v tem delu Francije so poskrbele za nekaj drame že pred ciljno ravnino.

Po dokaj mirnih začetnih kilometrih, v katerih je bežala peterica kolesarjev, smo pravo dramo videli v zadnjih petih kilometrih. Ekipe šprinterjev so se že zgodaj začele postavljati na čelo glavnine, saj so ozke ceste pogosto nepredvidljive.

To se je izkazalo tudi danes, pri visoki hitrosti je eden izmed kolesarjev AG2R Citroena izgubil ravnotežje in padel. Na tla je spravil še tri kolesarje, pri čemer jo je najhuje skupil član Ineosa, ki je po padcu obležal na tleh.

Nesreč pa še ni bilo konec. Petsto metrov do cilja je kolesarje čakala še zadnja ovira današnje trase. Veliko krožišče je omogočalo varno prečenje, a enemu izmed kolesarjev je spodneslo kolo in znašel se je na tleh. S kolesa je spravil lepo število tekmecev, mnogi pa so si komaj rešili kožo.

Kolesarji, ki so krožišče prečili na drugi strani in tisti, ki so vanj vstopili na čelu glavnine so nadaljevali vožnjo proti cilju in se naposled spopadli za etapno zmago. V sicer majhni skupini ni primanjkovalo kvalitetnih šprinterjev World Tour ekip, a danes jih je presenetil član Bingoal-Wallonie Bruxellesa Timothy Dupont.

V zadnjih 150 metrov je kot prvi vstopil Giacomo Nizzolo, ki pa je moral, zaradi pomanjkanja zavetrja, svoj šprint začeti zelo zgodaj. Pojemanje moči Italijana je najbolje izkoristil Dupont, ki ga je uspel prehiteti tik pred ciljno črto in si tako privozil največji uspeh kariere. Pred Nizzola je v zadnjem trenutku prišel še Pierre Barbier in evropski prvak se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Prejšnji članekDirka po Italiji se bo letos začela v Torinu
Naslednji članekDebi iz nočne more: Valgren zlomil dva prsta