Drugi pozitiven test ekipe ne bo izločil z dirke

Po prvem testiranju vseh ekip na Dirki po Franciji in le štirih okužbah osebja v štirih različnih ekipah, so se organizatorji odločili, da ponastavijo števec okužb. Drugi pozitiven test v moštvu, ki je že potrdilo okužbo, tako ekipe ne bo izločila iz dirke. Za tak ukrep bodo morali potrditi dva nova primera okužbe.

Mitchelton-Scott, Ineos, Cofidis in AG2R so štiri moštva, ki so morala v ponedeljek domov poslati enega člana svojega osebja. Na srečo vseh znotraj enega moštva ni prišlo do dveh okužb, ki bi ekipo izločili iz dirke.

Le dan po testiranju so organizatorji sporočili, da bodo števec okužb zgoraj omenjenim ekipam ponastavili. To pomeni, da se znova smatra, da ekipe nimajo okuženih članov in na ta način nov pozitiven član še ne pomeni konec dirke. V primeru dveh novih okužb pa bo obveljalo prvotno pravilo in ekipa bo primorana zapustiti Dirko po Franciji.

ASO, ki stoji za francosko pentljo, je napovedal, da bodo tudi po drugem testiranju, ki bo v ponedeljek, ponastavili števce. Ekipe se morajo tako varno prebiti le čez teden dni, nato pa novih testiranj tako ali tako ne bo do konca dirke.

Kot vse kaže, bo Dirka po Franciji lahko nemoteno izpeljana do konca. Pohvaliti gre organizatorje, ekipe in nenazadnje tudi gledalce, ki se v večini držijo predpisov in ob cesti nosijo zaščitne maske. Na ta način se »mehurček« Toura ohranja varen in dirka se lahko nadaljuje, nekaj kar si vsi želimo.

Prudhomme pričakuje povratek v karavano

Prvo testiranje je razkrilo, da je okužbo v času dirke staknil njen direktor Christian Prudhomme. Francoz se je umaknil v samoizolacijo, kjer mora po predpisih francoskih oblasti preživeti teden dni. Devetinpetdesetletnik predvideva, da se bo v karavano lahko vrnil v zadnjem tednu dirke, a le, če bo njegov izvid negativen. Tveganja za okužbo kolesarjev namreč ne želi povečevati.

Prejšnji članekHirschi v drugo le uspel priti do uspeha kariere
Naslednji članekSlovenski dvojec zopet pokazal premoč, Pogačar skočil na drugo mesto