Domače slavje: Stuyvenu ciljni sprint na Omloopu

FLUMSERBERG, SWITZERLAND - JUNE 20 : STUYVEN Jasper (BEL) of Trek - Segafredo during stage 6 of the Tour de Suisse cycling race, a stage of 120 kms between Einsiedeln and Flumserberg on June 20, 2019 in Flumserberg, Switzerland, 20/06/2019 ( Motordriver Pierre Velaerts - Photo by Vincent Kalut / Photonews

Končana je prva od sedmih klasičnih enodnevnih preizkušenj, ki jih vsako leto prirejajo v Belgiji. Domače navijače je z zmago razveselil Jasper Stuyven, kolesar ekipe Trek-Segafredo.

Jasper Stuyven je v samem finišu 75. izvedbe dirke Omloop Het Nieuwsblad prehitel Yvesa Lampaerta (Deceuninck-QuickStep) in Sorena Kragha Andersena (Sunweb).

Omenjena trojica je v zaključne kilometre še prišla skupaj, nato pa je Andersen v zadnjih dveh kilometrih nekoliko popustil, tako da ni bil del zaključnega boja. Za prestižno zmago na domačih tleh sta se tako udarila dva Belgijca, 27-letni Stuyven pa je imel v ciljnem sprintu nekoliko več dinamita v svojih nogah in si je s tem privozil najbolj odmevno slavje v karieri.

Slovenske barve sta tokrat zastopala Luka Pibernik in Grega Bole – oba v dresu Bahrain-McLarna –, ki pa preizkušnje nista končala, saj sta predčasno odstopila.

Stuyven je pred tem osvojil eno etapo na dirki po Španiji (2015, op. a.), leto kasneje pa je zmagal na še eni belgijski enodnevni dirki Kuurne–Brussels–Kuurne, ki pa se ne ponaša s takšnim slovesom kot Omloop.

Prejšnji članekKVIZ: Omloop Het Nieuwsblad
Naslednji članekEkipe zapuščajo karanteno UAE Toura