Dnevni pregled dogajanja na kolesarski tržnici

V včerajšnjem pregledu dogajanja smo pisali o usodi Nilsa Polita, krepitvi Jumbo-Visme in morebitnem prestopu Richiea Porta. Danes se zopet podajamo na kolesarsko tržnico, s katere vam prinašamo sveže novice o prestopih kolesarjev.

Froome dobiva kakovostno pomoč

Hagen bo eden glavnih Froomovih pomočnikov v gorah. vir: twitter

Že nekaj časa je jasno, da se Chris Froome po koncu sezone seli k Isrel Start-Up Nationu. V izraelski ekipi vse od sklenitve dogovora iščejo kolesarje, ki bi v naslednji sezoni Britancu lahko pomagali pri naskoku na peto zmago na Touru.

V svoje vrste so pripeljali Carla Fredrika Hagena. Mladi Norvežan je v zadnjih sezonah v dresu Lotto Soudala očitno napredoval v vožnji navkreber in se razvil v dobrega kolesarja za skupno razvrstitev. To je dokazal že na lanski Vuelti, ko je prišel do končnega osmega mesta ob praktično neobstoječi pomoči ekipe.

Norvežan bo v gorah zagotovo eden glavnih pomočnikov Frooma, po upokojitvi Britanca pa bo od njega najverjetneje prevzel žezlo glavnega kolesarja ekipe. Morda mu ta vloga pripade že prej. Veliko vprašanj bo namreč razrešeno prav na letošnji Dirki po Franciji, kjer bo Froome moral dokazati, da še vedno lahko konkurira najboljšim. V nasprotnem primeru bo njegove kariere kmalu konec.

Hagen pa ni edini, ki ga je Froome zvabil v ekipo. K Israel Start-Up Nationu se seli tudi Daryl Impey, dosedanji član Mitchelton-Scotta. Južnoafričana je k prestopu osebno nagovoril kar Froome sam, ki si 35-letnika želi kot »road captaina«, torej kolesarja, ki poskrbi, da na cesti vse teče, tako kot je potrebno.

Impey je z ekipo podpisal dvoletno pogodbo, v času katere bo, po lastnih besedah, stopil iz svoje cone udobja. Južnoafričan namreč ni vajen vloge vodje. Pri Mitchelton-Scottu je ta v večini pripadala bratoma Yates, kar je Impeyju v veliki meri pustilo odprte roke za napad na etapne zmage. Eno izmed njih je osvojil na lanskem Tour de Francu.

Alberto Bettiol obljubil zvestobo EF Pro Cyclingu

Največji uspeh kariere je Bettiol dosegel z zmago na Dirki po Flandriji. vir: twitter

Zmagovalec lanske Dirke po Flandriji Alberto Bettiol je podaljšal pogodbo z dosedanjo ekipo EF Pro Cyclinga. Ta ga sedaj veže do konca sezone 2021.

Mladi Italijan se je ameriški ekipi priključil pred lansko sezono in že v prvi sezoni nanizal nekaj dobrih rezultatov. Vrhunec je jasno dosegel z nekoliko presenetljivo zmago na Dirki po Flandriji, kjer je z napadom od daleč presenetil vse favorite.

Poleg zmage na belgijskem spomeniku se je na visoko četrto mesto prebil tudi na klasiki E3 BinckBank. Prav s tema dvema rezultatoma se je 26-letnik dokazal kot odličen kolesar za enodnevne klasike, na katerih bo gradil svojo kariero tudi v prihodnje.

Ag2r La Mondiale izpolnjuje obljubo o ekipi za klasike

Gijs Van Hoecke prihaja kot pomoč Oliverju NAesnu. vir: twitter

Francoska ekipa Ag2r La Mondiale je napovedala, da se bo v prihodnjih letih namesto na etapne dirke raje osredotočala na klasike. Odhod Pierra Latoura je bil prvi korak v to smer, kmalu pa se pričakuje še odhod Romaina Bardeta.

Francozi so sedaj pripeljali tudi prva imena, ki bodo zapolnila luknjo ob odhodu nekaterih članov. V ekipo iz vrst Lotto Soudala prihaja 22-letni Belgijec Stan Dewulf. Gre za enega največjih upov belgijskega kolesarstva, gledano s strani klasik. Mladenič ima na svojem računu že zmago na mladinski izvedbi Paris-Roubaixa in šesto mesto na mladinskem Liege-Bastogne-Liege.

Hkrati s prihodom Dewulfa v ekipo prihaja tudi Gijs Van Hoecke. Sedanji član ekipe CCC šteje 28 let in vstopa v najboljša kolesarska leta. Za razliko od Dewulfa je nekoliko manj osredotočen na klasike in zna dober rezultat doseči tudi na etapnih dirkah.

Oba kolesarja sta v prvi vrsti pripeljana kot pomoč Oliverju Naesnu pri osvajanju belgijskih in ostalih klasik. Naesen namreč velja za enega najboljših klasičnih kolesarjev, ki ob pravi pomoči ekipe lahko zmaga na praktično vseh enodnevnih dirkah. Glede na smernice ekipe bo prav Belgijec v prihodnjih letih glavni mož ekipe, zato so tudi okrepitve pripeljane z njim v mislih.

Arkea-Samsic podaljšala paket pogodb

Arkea-Samsic je podaljšala sodelovanje s kar petimi kolesarji. vir: twitter

Francoska ekipa Arkea-Samsic je oznanila, da je podaljšala sodelovanje s kar petimi kolesarji. Gre za različne tipe kolesarjev, od hribolazcev pa do šprinterjev. Enoletno podaljšanje, ki se izteče po koncu sezone 2021, so sklenili Laurent Pichon (34 let), Anthony Delaplace (30), Maxime Bouet (33), Alan Riou (23) in Romain Hardy (31).

Prejšnji članekOd Tirenskega do Jadranskega morja letos v dnevu več
Naslednji članekGrozovit padec v zaključku prve etape Dirke po Poljski